Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM’de polislere suikast eğitimi

TBMM’de polislere suikast eğitimi

TBMM’de görevli polis memurlarına, suikast eğitimi verildi. Personele, kalem ya da çakmak şeklindeki silahlar tanıtıldı. ‘Paranoyak derecede’ dikkat uyarısında bulunuldu. Emniyet Kriminal Polis Labaratuvarı Daire Başkanlığı’ndan polis...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 14:28
TBMM’de görevli polis memurlarına, suikast eğitimi verildi. Personele, kalem ya da çakmak şeklindeki silahlar tanıtıldı. ‘Paranoyak derecede’ dikkat uyarısında bulunuldu.

Emniyet Kriminal Polis Labaratuvarı Daire Başkanlığı’ndan polis memurları Ersin Taze ve Zihni Bütün, Meclis’te görevli güvenlik görevlilerine suikast ve suikast silahları hakkında eğitim verdi. Taze, basın mensuplarına yaptığı açıklamada rutin olarak yapılan eğitim ile Meclis’te çalışan polislerin suikast silahları konusunda farkındalıklarını artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Taze’nin polislere tanıttığı, uzaktan bakıldığında silah olduğu anlaşılamayan çakmak, kalem ya da baston şeklindeki silahlar dikkat çekti. Taze cep telefonu şeklinde silahlar da bulunduğunu kaydetti. Bu tür silahların öldürücü ve yaralayıcı etkileri olduğunu, metal oldukları için x-ray cihazlarından geçmelerinin mümkün olmadığını aktardı. Taze, bayanların saçlarının içine bile saklayabildiği zarar verici aletler bulunduğunu, parfüm şişesi görünümlü gazların, internetten bile satılabildiğini dile getirdi.

Ersin Taze, Meclis’teki güvenlik görevlilerine yönelik sunumunda, suikastlerin azami dikkat ve en az zarar ile önlenebileceğini aktardı. Polis memurlarına ‘paranoyak derecede’ dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Salondakilere, “Kaç kere suikast önlediniz'” diye soran Taze, tüm güvenlik görevlilerinin titizliği ve dikkati sayesinde en az bir kez suikast önlemiş olduğunu ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen’deki binalarına yapılan saldırıda kullanılan silahların benzerleri de polis memurlarına tanıtıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.