Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TGTV’den çözüm süreci ve başkanlık sistemine destek

TGTV’den çözüm süreci ve başkanlık sistemine destek

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, çözüm süreci ve başkanlık sitemini desteklediklerini söyledi. Akbulut, Denizli'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Konakk Residence'ta düzenlediği basın toplantısında,...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 16:01
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, çözüm süreci ve başkanlık sitemini desteklediklerini söyledi. Akbulut, Denizli'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Konakk Residence'ta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin meselelerini bir bir tespit edilerek çözüm bulunmaya çalışıldığını belirtti. “Türkiye, tarihî misyonuna uygun yeni bir vizyon geliştiriyor. Önüne çıkan tarihî fırsatları değerlendirebilmek için sistemden kaynaklanan yapısal engellerin ortadan kaldırılması gerekir. Dünyada etkin olma, gelişme, güç dengelerini kendi lehine çevirebilme, istikrara kavuşma için de bu dengelerin ortadan kaldırılması gereklidir. Atılacak doğru adımlar, Türkiye’yi parlak ufuklara taşıyacaktır. Türkiye’yi dünyada sözü geçen siyasi aktör haline getirecektir. Tarihî mirası da bunu gerektirmektedir.”

Türkiye’nin, imkanlarını yeniden gözden geçirerek sağlam adımlar atmak zorunda olduğunu belirten TGTV Başkanı Akbulut, “Bütün toplumun huzur içinde olabileceği, kendini rahat ve özgür hissedebileceği düzenlemelerin yapılması şarttır. Yapılacak yeni anayasa bunu sağlamalıdır. Başkanlık veya yarı başkanlık sistemi olmalıdır. Eşitlik, özgürlük, adalet ve insan hakları gibi evrensel değerler etrafında bütün kesimleri rahatlatacak yeni bir bakış açısı oluşturulmalıdır. Devlet, halkın yeni talepleri doğrultusunda yeni yapısal bütünlüğe kavuşmalıdır.” dedi.

30 yılda 35 bin canın kaybedildiğini vurgulayan Hamza Akbulut, “Bu ülkenin gelişimine harcanabilecek kaynaklar boşa gitti. Bu duruma son vermek için şu an uygun bir rüzgar var. Bu rüzgarı kalıcı bir iklim değişikliğine dönüştürmek hepimizin görevidir. Başlatılmış olan süreç çok önemlidir. Bünyesinde çok sayıda kurumu barındıran, Türkiye’yi kuşatan çatı kuruluşu TGTV olarak bu sürecin arkasındayız ve olanca gücümüzle destekliyoruz. Her türlü aksi davranış ve provokasyonlara rağmen süreç kararlılıkla yürütülmeli ve sonuçlandırılmalıdır. Türkiye’nin huzuru, refahı, güvenliği ve geleceği için bu gereklidir. Başlatılan sürecin amacına uygun güzel bir şekilde neticelenmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.