Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜSİAD'dan Cizre çıkarması

TÜSİAD'dan Cizre çıkarması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), üyeleri yaklaşık 100 iş insanı ile birlikte Şırnak'ın Cizre ilçesine çıkarma yaptı. Ev sahipliğini, kendisi de Cizreli olan TÜSİAD üyesi Tarkan Kadooğlu'nun yaptığı toplantıya,...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 16:05
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), üyeleri yaklaşık 100 iş insanı ile birlikte Şırnak'ın Cizre ilçesine çıkarma yaptı. Ev sahipliğini, kendisi de Cizreli olan TÜSİAD üyesi Tarkan Kadooğlu'nun yaptığı toplantıya, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın yanı sıra Mustafa Koç, Güler Sabancı, Ümit Boyner ve Nihat Özdemir gibi ünlü işadamları ile Vali Vahdettin Özkan da katıldı.

    TÜSİAD ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliği ile yapılan toplantı, Cizre'nin tarihi Kırmızı Medrese'sinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu, herkesin aynı gemide olduğunu ifade ederek, "Nasıl ki bundan binlerce yıl önce Nuh'un gemisinde yeni bir dünya için aynı gemide olduysak; hataları, sevapları, günahları geride bırakarak yeni bir sayfa açmak için o gemiye bindiysek; bugün bunun bir benzerini Cizre'de Nuh'un gemisini karaya oturttuğu yerde yine yapabiliriz." dedi. Kadooğlu, "Bu buluşma Nuh'un Gemisi'nin bizlere aktardığı mirasın, yenilenmenin, yeni bir sayfa açmanın, yeni bir şans vermenin buluşmasıdır. Tüm ülkenin barış heyecanı yaşadığı bir zamanda Cizre buluşması işte böyle özel bir anlam ifade ediyor." açıklamasında bulundu.

    Toplantıda konuşan iş adamları da bölge ile ilgili tavsiyelerini anlatarak, grup olarak yapacakları yatırımları açıkladı.
    
    Toplantı öncesi çalan Kürtçe parçaları, iş adamları ilgi ile dinledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.