Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tekin:Çiğli’de hükümete esti gürledi

Tekin:Çiğli’de hükümete esti gürledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çiğli’de katıldığı partiye üye katılım töreninde hükümete sert sözler ile yüklendi.Konuşmasında Suriye ile yaşanan krize ve meclisten geçen tezkereye değinen Tekin, konuşmasını “Hepinize zamsız, zulümsüz, zindansız bir Türkiye ümit ediyorum” diyerek bitirdi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 15:45

EGE POSTASI/HABER SERVİSİ: CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çiğli’de katıldığı partiye üye katılım töreninde hükümete sert sözler ile yüklendi. İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ve ‘CHP’ye üye ol çözümün bir parçası ol’ sloganıyla yola çıkılan partiye üye kazandırma çalışmalarının önemine değinen Tekin,” Partiye katılımlara önem verelim. Bugün burada bunu iyi bir şekilde görüyoruz” dedi.

“ANA MUHALEFETİ TEST ETMEYİN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Tekin, “ Sayın Başbakanı doğrusu  izlerken dehşete kapıldım. Adeta apoletlerini takmış herkesi tehdit eden herkese hakaret eden bir başbakan gördüm. Kaldı ki daha 5 gün önce kurultay kürsüsünde 74 milyon insanın güvencesi benim dedi. Ne dedi Başbakan. Efendim bu muhalefet var ya muhalefetin canını ne kadar acıttığını ben biliyorum. Daha çok canın acıyacak Başbakan. İnsan hakları için demokrasi için yanacak canın. Kendi ülkesindeki ana muhalefetle bu kadar kin duyar mı bilmiyorum bir Başbakan. Muhalefet Başbakanı test ediyormuş. Sen test edildin. Gerek yok teste. Marmara Gemisi ile ilgili AKP milletvekilleri gidecekti. 9 yurttaşımız katledildi. Onlar gitmedi. Kılıçdaroğlu da dedi ki sen oraya gemi gönder senin alnından öperim dedi. Gönderebildi m? Bizim askerlerimizin başına çuval geçirildi bir nota verecek misini? demişti. Müzik notasından mı bahsediyorsunuz demişti. Buradan bir şey derdim ama terbiyem müsaade etmiyor. Ana muhalefete sakın test etmeye kalkışmayın” dedi.

SURİYE KRİZİNE DEĞİNDİ

Suriye ile yaşanan krize ve meclisten geçen tezkereye de değinen ve hükümetin politikasını eleştiren Tekin şöyle konuştu; “ Sosyal demokratların temel görevi yurtta ve dünyada barışı sağlamaktır. Sayın başbakan 2010 yılında çok iyi ilişkiler sürdürdüğü Suriye’de bir anda kötü oldu. Sevgili Antepliler. Yanı başımızdaki her şeyi paylaştığımız bu ülke ile aramıza tel örgü ördüler. Ne yaptık biliyor musunuz Esad kardeşimizle biz yan yana geldik ve bu sorunu çözdük. Düşmanlık yok. Pasaportu cebine koyan komşumuza gidebilecek. İyi yapmış mıyız'Başbakan iyi yapmışsın. Sonra ne old? Kim size talimat verdi de bir den böyle oldunuz. Bu Esad diktatörmüş. Bu Esad 44 yıldır diktatör Sayın Başbakan. Senin özendiğin Esad bu. 44 yıllık bir siyasal düşünceyi ne olduysa 2010 yılının sonunda Sayın Başbakan İdrak etmeye başladı. Bu numaraları Türkiye yemeyecek. Irak’ta Libya’ya demokrasi gelecekti 1,5 milyon insan öldü.Libya ve diğer yerlerde 3 milyon insan kurban oldu. Türkiye bu Ortadoğu taşeronluğunun kurbanı olmayacak. Başbakan Suriye’deki annelerin yönü hangi kıbl? Kime taşeronluk yapıyorsunuz si? Bütün bunlara baktığımızda bir otoriter rejim ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Bu siyasi partilerin birbirine karşı olan mücadelesinin önüne geçti. Bundan sonra otoriter bir devlete, sisteme karşı mücadele eden bir CHP var artık. Bizim yüreğimizdeki cesaret, azim bunlarda yoktur. Bunlar ki 12 Eylülde,28 Şubatta nasıl kullandılarsa yine kullanmak istiyorlar. Bunlar bugün var yarın yok ama CHP hep burada. CHP taşeron parti değildir. Biz millet olarak savaşa hayır diyeceğiz. Bakanlarına da bunu söyle.”

“3 Z İLE KARŞIMIZDA AKP VAR”

Ülke genelinde startı verilen kentsel dönüşüm çalışmaları ekseninde de hükümete göndermeler yapan Tekin, “ Sayın Başbakan İstanbul’da kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı. Yakacağım, yıkacağım dedi. Sadece savaşmıyor. Yıkıcı bir mantık var. Başbakan unutma, sizde o evlerde oturuyordunuz. Eğer bir ayıp varsa bu ülkenin ayıbıdır. Orda oturan yurttaşların ayıbı değildir.

Sen 94 yılında dedin ki bende gecekonduda oturuyorum ve hep burada oturacağım demiştin. Şimdi saraylarda oturuyorsun. Allah çok versin gözümüz yok. Ama yakıp yıkacağım diyorsun şimdi. Spiker gibi Başbakan. dedi ki ‘yolsuzluğu tarihe gömeceğim’ Maalesef yolsuzluk ve yasağa baktığımız zaman AKP bunları kendisi yapmıştır. Ne  demiştik zam, zulüm, zindan. 3 ‘z’ ile karşımızda bir AKP var. Hepinize zamsız, zulümsüz, zindansız bir Türkiye ümit ediyorum” dedi


gursel tekin ile mithatumut

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.