Dolar 34,1479
%0.11
Euro 38,0749
%-0.24
Altın 2.914,670
%0
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Topbaş: İstanbullular benim adaylığımı merak etmiyor

Topbaş: İstanbullular benim adaylığımı merak etmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, adaylık süreciyle ilgili soruları cevaplamadı. Topbaş, "İstanbullular benim adaylığımı merak etmiyor. Kamuoyu yoklamalarında desteğini gösteriyorlar. Ben onlara özellikle teşekkür...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 13:43
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, adaylık süreciyle ilgili soruları cevaplamadı. Topbaş, "İstanbullular benim adaylığımı merak etmiyor. Kamuoyu yoklamalarında desteğini gösteriyorlar. Ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. Şunu görüyorum ki İstanbullu kendisine hizmet edeni vefa duygusuyla kucaklıyor.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi’nde belediyenin raylı sistem yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Topbaş, burada her istasyonu tek tek incelemenin gerekli olduğunu belirtti. Topbaş, “İstanbul’un 2004 öncesinden şu andaki geleceğini görme adına tarihe tanıklık etme noktasında büyük bir fırsatı yaşıyorsunuz. 2016 yılına vardığımız zaman 7 milyon kapasiteye çıkıyor. Birileri diyor ki efendim biz iktidar partisi olamadığımız için destek alamıyoruz.Asla hiçbir büyükşehir İstanbul’a farklı bir muamele yok. Sayın Başbakanımızın zaten konuşmalarında hep altını çizdiği bir şeydir bu asla diğer siyasilerin geçmişte yaptığı gibi kayırma yok, özel bir destek yok. Bazı büyükşehir belediyeleri İstanbul veya Ankara gibi büyük şehirlere iktidar partisi biraz daha farklı davranıyor imajını vermeye çalışıyor. Hatta 'biz iktidar partisi değiliz, arkamız güçlü değil ki' diyenler var. Burada biz devletten gelen kaynaklarımızı doğru kullanmanın ötesinde hiçbir destek almıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan projelere bakıldığında 2019 yılına kadar olan tüm projelerin hazır olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti: “İstanbullulara biz bunu anlatmak istedik, göstermek istedik. Kent açısından geleceğe bir güven duygusu oluşması, kendi yerleşim alanları tercih ederken, kent yaşamını tercih ederken, metro istasyonlarının nerede olduğunu görmelerini de tercih ettik. Zaten biz 2020 olimpiyatları içinde bunu istemiştik. Biz olimpiyatları aldığımız takdirde metroya erişim problemimizin olmayacağını da göstermiştik. ‘Her yerde metro her yere metro’ anlayışını da bugün İstanbullulara gösterdik.”

Topbaş gazetecilerin adaylık süreciyle ilgili soruları üzerine, sadece metro konuşacağını söyledi. Topbaş, “Metro bambaşka bir şey yani sizin çocuklarımızın geleceğini planladık. Şunu açık ve net söylüyorum belediye başkanı olmak değil kente hizmet etmek. İkisi ayrı şeyler kimileri belediye başkanı olmak isteyebilir, kimileri halka hizmet etmek ister fark bu. Biz bu kente hizmet ediyoruz. Geleceğe farklı taşıyoruz. Kimileri de başkan olmak için heyecanlarını gizleyemeyebilirler biz ona bakmıyoruz. Biz bu kentte bize verilen sorumluluğun yerine getirilmesinin heyecanının yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Adaylık konusundaki sorulara ısrarla cevap vermeyen Topbaş, “İstanbullular benim adaylığımı merak etmiyor. Kamuoyu yoklamalarında desteğini gösteriyorlar ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. Şunu görüyorum ki İstanbullu kendisine hizmet edeni vefa duygusuyla kucaklıyor. Ben İstanbullulara kamuoyu yoklamalarında gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.