Dolar 34,0789
%-0.05
Euro 38,0886
%-0.01
Altın 2.879,440
%0.15
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toroslarda organik kiraz yetiştiriyor

Toroslarda organik kiraz yetiştiriyor

Kayseri’nin Develi ilçesi Çadıryeri köyüne 2 kilometre uzakta yalnız yaşayan Yalçın Ateş, bahçesinde organik kiraz yetiştiriyor.         Ziraat mühendislerinin kontrolünde fidan çeşitliliği yapan...

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 13:10
Kayseri’nin Develi ilçesi Çadıryeri köyüne 2 kilometre uzakta yalnız yaşayan Yalçın Ateş, bahçesinde organik kiraz yetiştiriyor.

        Ziraat mühendislerinin kontrolünde fidan çeşitliliği yapan Ateş, kiraz bahçesindeki fidanların çiçek dönemindeki tozlanmasının tamamen doğal olarak arılar aracılığı ile yapıldığını belirtiyor. Kirazları organik olarak yetiştirmeye çalışırken arıcılığa da başlayan Ateş, ürettiği balın tamamının büyük bir firma tarafından yerinde alındığını belirtti.

        Ateş, Toros dağlarının bin 847 metresinde yayla ikliminde ürettiği Napolyon cinsi kirazın tamamının dış piyasaya ihraç ettiklerini, havanın serin olması nedeniyle Haziran ortasından Eylül ayına kadar ağaçlarda kiraz bulunduğunu dile getirdi. Yalçın Ateş, Andırın Çağşır yaylası ile Develi Çadıryeri köyündeki yaylanın yaklaşık aynı rakımlarda olduğunu ve 2 bin rakıma kadar kiraz yetiştiriciliği yapılabileceğini uygulamalı olarak görüldüğünü açıkladı.

        Yalçın Ateş, 2013 yılında üretimin az olduğunu, yapılacak masrafın işçilik dahil maliyetini kurtarmadığını, kirazları ağacında bıraktığını, arzu edenlerin gelip dalından ücretsiz olarak toplayabileceklerini belirtti.

        Babasını ziyarete gelen ve Belçika’da restoran işletmecisi olan oğlu Uygar Ateş de kiraz toplayarak Belçika’ya götüreceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.