Dolar 34,2483
%0.02
Euro 37,6067
%-0.06
Altın 2.910,100
%-0.39
Bist-100 9.156,00
%0.51

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin renkleri Bornova’da buluştu

Türkiye’nin renkleri Bornova’da buluştu

Dansların büyüsü Bornova’yı sardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen halk oyunları ekipleri, Bornova Çamdibi Atatürk Parkı’nda sahneye çıktı. ‘‘İşte özlediğimiz tablo bu’’ diyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, birlik ve beraberlik mesajları verdi

  • Ege Postası
  • 16.06.2013 - 09:43

İZMİR - Bornova Belediyesi ile İzmir Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü (İZFEM) işbirliğinde düzenlenen “Geleneksel Dansların Büyüsü Gecesi”, Çamdibi Atatürk Parkı’nda geçekleştirildi. Muhteşem organizasyonda İzmir, Aydın, Elazığ, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Karadeniz, Kuzey Kafkas ve Üsküp olmak üzere 9 yörenin halk oyunları ekipleri sahneye çıktı.

Vatandaşların yoğun ilgisi karşılanan gösterileri Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Yöneticileri ile birlikte izleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sındır, ‘‘Bu topraklar uğruna Diyarbakır’dan İzmir’e, Üsküp’den Ankara’ya, Trabzon’dan Antalya’ya binlerce şehit verdik. Dadaşı, Seymeni, Zeybeği hepsi bağımsızlığımız uğruna canını feda etti. İşte burada o tabloyu görüyorum. Bizi böylesi güzel bir akşamda bir araya getiren İZFEM’e ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen kardeş ekiplerimize teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

İZFEM Başkanı Tuncay Başoğlu ise sunduğu imkanlar için Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Başkan Sındır’ın yapılan tesisler ve açtığı kurslarla ilçenin her yerinde kültür, sanat ve spora destek olduğunu söyleyen Başoğlu, ‘‘Eskiden çalışacak salon bulamazdık. Şimdi çok daha fazlasına sahibiz’’ dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.