Dolar 34,0895
%0.22
Euro 38,1027
%0.12
Altın 2.842,390
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turkuaz Projesi için bayram sonrası çalışmalar başlıyor

Turkuaz Projesi için bayram sonrası çalışmalar başlıyor

Sivas Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında uygulayacağı Turkuaz Projesi'ne bayram sonrası başlıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yürütmeyi durdurma kararı ile sekteye uğrayan projeyi böyle bırakamayacaklarını söyledi. Sivas Belediyesi’nin,...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:37
Sivas Belediyesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında uygulayacağı Turkuaz Projesi'ne bayram sonrası başlıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yürütmeyi durdurma kararı ile sekteye uğrayan projeyi böyle bırakamayacaklarını söyledi.

Sivas Belediyesi’nin, Eski Sanayi’de yürüttüğü Turkuaz Projesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı çalışmaları sekteye uğrattı. Bazı esnafların Turkuaz Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından şu an hiçbir çalışma yapılamıyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, dükkanların üçte birini yıktıklarını, arsa sahiplerinin üçte ikisinden muvafakat aldıklarını belirterek, yürütmeyi durdurma kararı alındığını ancak projeyi böyle bırakamayacaklarını ifade etti.

Belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını anlatan Başkan Ürgüp, dükkanları kapatma kararı ile ilgili mahkemenin belediye lehinde karar verdiğine işaret ederek, bayram sonrası dükkanları kapatacaklarını ve bütün belediye hizmetlerini durduracaklarını, çöpleri dahi almayacaklarını kaydetti. Eski Sanayi’nin ruhsatsız bir alan olduğunun altını çizen Ürgüp, ruhsatsız alana belediye hizmetlerinin giremeyeceğini ifade etti.

Belediye ile mahkemelik olan ve ismini söylemek istemeyen bir esnaf ise Eski Sanayi'nin kaldırılması yönünde herkesin hemfikir olduğunu, sadece yeni yapılacak binaları belediyenin değil de kendilerinin yapmak istemeleri yönünde ayrıldıklarına işaret etti.

Belediye, Turkuaz Projesi kapsamında bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, 3 rezidans kule, 3 apartman katı, 22-18 katlı 2 rezidans kule ve bir cami inşa etmeyi planlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.