Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üçü birarada şenlik

Üçü birarada şenlik

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kılıçreis Mahalle Şenliği’ne katılanlar hem iftar yaptı, hem 16 miniğin sünnet eğlencesine katıldı, hem de müzik dolu bir gece geçirdi.

  • Ege Postası
  • 09.07.2014 - 09:53
İZMİR-Konak Belediyesi’nce bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Kılıçreis Mahalle Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliğin Ramazan ayına denk gelmesinden ötürü eğlence öncesi toplu iftar yemeği verildi. Oruçlarını aynı masa etrafında açan Kılıçreisliler daha sonra doyasıya eğlendi. Sokak Sanatları Atölyesi Ritim Grubu’nun gösteriyle başlayan gece, ses sanatçısı Makbule Kaya’nın dile getirdiği birbirinden güzel türkülerle sürdü. Katılanlara keyifli bir gece yaşatan şenlikte toplu sünnetle erkekliğe ilk adımı atan 16 çocuğun sünnet eğlencesi de yapıldı.

PEKDAŞ’TAN DAYANIŞMA VURGUSU
Sünnet edilen miniklere hediyelerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. Kılıçreis Mahallesi’nde 13 yıldır düzenlenen şenliğin birlik ve dayanışma kültürünü geliştiren önemli bir etkinlik olduğunu dile getiren Pekdaş, şenliğin gelecek yıllarda da aynı güzellikte devam edeceğine inandığını söyledi. Pekdaş, “Biz komşuluk kültüründen gelen, bir lokmamızı paylaşan insanlardanız. Komşusu açken tok yatanlardan olmadık hiçbir zaman. Bu Ramazan günleri de dayanışma kültürünün yükseldiği, birlikte sofralarımızı paylaştığımız günlerdir. Birbirimizin ne kadar önemli olduğunu anlayabilmek, karşımızdakinin yerine kendimizi koymak, birlikte var olmak için önemli günler. Biz hem lokmamızı paylaşıyoruz hem de birlikte eğlenebiliyoruz. Bunları sizler sayesinde şenliğe dönüştürüyoruz” dedi.

ÇÖZÜM DÖNEMİ BAŞLADI
Şenlik sonrası mahalle kahvehanesine uğrayan Pekdaş, burada sahuru bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Bölge halkının sıkıntıları dinleyen Pekdaş, Konak’ta artık sorun değil, çözüm döneminin başladığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülecek çalışmalar sayesinde başta altyapı olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturacaklarını dile getiren Pekdaş, Konaklılarla birlikte üretip, birlikte paylaşacaklarını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.