Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Usta türküleriyle uğurlandı

Usta türküleriyle uğurlandı

Üç yıl önce İzmir’e yerleşen ve yaşamının yitirdiği son güne kadar bu kentte yaşayan İzmir sevdalısı Neşet Ertaş Konak Belediyesi tarafından kurulan stantlarda türküleriyle uğurlandı

  • Ege Postası
  • 27.09.2012 - 09:51
 İZMİR- Hakan Tartan’ın talimatı ile kentin çeşitli yerlerine, “Türkülerin sesi Türkiye’nin sesi, sana selam olsun. Saygılarımızla yazılı afiş ve pankartlar asıldı. Yurttaşlar, Ertaş’a posterlerle vefanın kendilerini mutlu ettiğini söylediler. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde  Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi binası önünde kurulan standa açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini aktaran İzmirlilerTürk halk müziğinin ünlü ismi, halk ozanı Neşet Ertaş’ı yüreklerinde yaşatacaklarını yazdılar.

         Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Neşet Ertaş'ın, çok değerli bir ozan olduğunu söyledi. Başkan Tartan, ''Ne yazık ki yitirdiğimiz değerlerin yerine yenileri gelmiyor. Halk arasında her ölümün ardından erken denir. Yaşamının son gününe kadar üreten, İzmir için şiirler yazan ozanımız için de erken bir ölüm oldu. Sağlına kavuşması için herkes çırpındı, yapacağı daha o kadar çok şey vardı ki.  Hastaneden çıktıktan sonra İzmir’de  ve ülkenin pek çok kentinde konserler vereceğini biliyorduk. Bozkırların tezenesini kaybettik…Türk Halk Müziği’nin büyük ustası Neşet Ertaş’ı İzmir’den ebediyete uğurladık.Türk Halkı’nın başı sağlosun. Onu türkülerinde yaşatacağız” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.