Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üstün yetenekliler bilim eğitimini Turgut Özal Üniversitesi'nde alacak

Üstün yetenekliler bilim eğitimini Turgut Özal Üniversitesi'nde alacak

Turgut Özal Üniversitesi, Ankara'nın Mamak Kaymakamlığı ile bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. İşbirliği protokolü kapsamında üstün yetenekli ve üstün zekalı gençler tespit edilerek, eğitimlerine destek verilecek. Faaliyet...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 10:55
Turgut Özal Üniversitesi, Ankara'nın Mamak Kaymakamlığı ile bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. İşbirliği protokolü kapsamında üstün yetenekli ve üstün zekalı gençler tespit edilerek, eğitimlerine destek verilecek. Faaliyet takvimi kapsamında, belirlenen öğrencilere öğretim üyeleri ve uzmanlar tarafından farklı bilim dallarında eğitim verilecek.

Turgut Özal Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Akademisi, önemli bir işbirliğine imza attı. Turgut Özal Üniversitesi ve Mamak Kaymakamlığı'nın da taraf olduğu eğitim işbirliği protokolü, Rektör Prof. Dr. Erol Oral'ın evsahipliğinde imzalandı. Protokol çerçevesinde üstün yetenekli ve üstün zekalı gençlerin tespit edilmesi, eğitimi, desteklenmesi ve eğitim koçluğu gibi alanlarda katkı sağlanması için fikir birliğine varıldı. İmza törenine Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Rektör Oral, Akademi Başkanı Atilla Erol ile Mamak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsmail Sarıöz katıldı. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Oral, amaçlarının üniversitenin alanlarında söz sahibi akademisyenlerinden, Türkiye'de önemi hızla artan üstün zekalı öğrencilerin eğitimi ve desteklenmesi konusunda kendilerine gelen talep doğrultusunda faydalanılmasını sağlamak ve bu sayede ülkenin değerlerine sahip çıkmada ellerinden gelen gayreti göstermek olduğunu belirtti. Kaymakam Kılıç ise Turgut Özal Üniversitesi ve Turgut Özal Eğitim Akademisi ile böyle bir protokol imzalamaktan son derece memnun olduklarını, halihazırda Mamak'ta eğitim gören, tespit edilmiş veya edilmemiş üstün zekalı öğrenciler için güzel bir fırsat daha doğduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.