Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Akdemir, Kızılay'ın maden suyu fabrikası inşaatını gezdi

Vali Akdemir, Kızılay'ın maden suyu fabrikası inşaatını gezdi

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve beraberindeki heyet, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından Erzincan’da yapımı devam eden Erzincan Mineralli Su İşletme Fabrikası inşaat alanını gezdi. Tamamlandığında Türkiye’nin sayılı...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 13:16
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve beraberindeki heyet, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından Erzincan’da yapımı devam eden Erzincan Mineralli Su İşletme Fabrikası inşaat alanını gezdi. Tamamlandığında Türkiye’nin sayılı maden suyu fabrikalarından birisi olacak fabrikadan, üretilen maden suyu Asya ülkelerine ihraç edilecek.

Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy ve Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, Akyazı beldesi mevkisinde yapımı devam eden Erzincan Mineralli Su İşletme Fabrikası inşaatında incelemelerde bulundu.

KIZILAY’DAN ÖNEMLİ YATIRIM

Çalışmaların son durumu hakkında Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Halim Ferit Bayata'dan bilgi alan Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan’a yapılan 50 milyon TL değerindeki bu büyük yatırımdan dolayı Kızılay Genel Başkanlığı başta olmak üzere tüm Kızılay personeline teşekkür etti.

Tesisin Erzincan'a büyük bir değer kazandıracağını ve Erzincan'dan birçok ülkeye maden suyu ihracatı yapılarak ilin tanıtımına büyük bir katkı sağlanacağını kaydeden Vali Akdemir, "Erzincan ilimizin yakından takip ettiği yatırımların başında da maden suyu fabrikası geliyor. Kısa süre içerisinde burası temelden kaynaklanan bir takım gecikme oldu ama o gecikmeyi de telafi edecek şekilde inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaşanan sorunlar kısa sürede aşılarak, inşaatın çatı kısmı yapılıyor. Fiziki gerçekleşme adına önemli bir orana yaklaşmış bulunuyoruz. İnşallah Eylül ayı içerisinde makineler monte edilmeye başlanacaktır. Ümit ediyoruz ki bu yılın sonunda inşaat tamamen bitirilecek ve üretime geçilecektir. Çevre düzenlemesi ile birlikte 2014 yılının ilk aylarında Erzincan kendi markasıyla maden suyu üretmiş, bölgenin ve ülkenin kullanımına sunmuş olacaktır. Biz Kızılay Genel Başkanlığı'na Erzincan’a yapmış olduğu yatırımdan dolayı teşekkür ederiz. Erzincan ilinin ekonomik durumuna bir katkı sağlayacak şekilde hizmete girmesini bekliyoruz. İstihdam alanında bir iş kapısı olacaktır ve insanlara ekmek kapısı olacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.