Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Kızılcık: İnsanı, her anlamda mutlu edecek mekanlar oluşturulmalı

Vali Kızılcık: İnsanı, her anlamda mutlu edecek mekanlar oluşturulmalı

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada, insanı hem ruhi hem fiziksel anlamda mutlu edecek mekanların oluşturulmasının da çok önemli olduğunu belirtti.Mimarlar Odası tarafından düzenlenen...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 17:03
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada, insanı hem ruhi hem fiziksel anlamda mutlu edecek mekanların oluşturulmasının da çok önemli olduğunu belirtti.

Mimarlar Odası tarafından düzenlenen Kent, Kültür ve Demokrasi Forumu buluşmaları, Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde başladı. Tarbzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Trabzon’da yerel mimarinin ve kültürel değerlerin Alacahan, Yakupağa Konağı ve Ortahisar gibi projelerle korunduğunu ve gelecek nesillere aktarılacağını belirtti. Vali Kızılcık, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada, insanı hem ruhi hem fiziksel anlamda mutlu edecek mekanların oluşturulmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Her türlü hayat alanlarının insanı mutlu edecek şekilde dizayn edilmesinin önemine işaret eden Kızılcık, "Şüphesiz demokrasinin temel prensiplerinin başında insan temel hak ve özgürlükleri, ifade ve düşünce özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğü vardır. Bu temel ilkeler çerçevesinde insanlar kendilerini geliştirebildikleri ölçüde daha yaşanabilir bir dünya çabası içinde olurlar. Dolayısıyla dünyadaki gelişmelere paralel olarak bizlerin insanımızı demokrasi ve hukukun üstünlüğü nimetlerinden istifade etmesine imkan sağlayacak tüm çabaları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu katılımcı demokrasinin gereği olarak başta sivil toplumun temel hak ve hürriyetlerinin geliştirilmesi ve daha mutlu bir Türkiye’nin oluşturulması için ciddi çalışmalar yapıldığını hepimiz biliyoruz." dedi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu da kamu yönetimlerinde artık şehirlerle ilgili duyarlılığın birinci derecede önemsendiğine işaret etti. Muhcu, "Bizler kentlerin ihtiyaçlarını açıkça ortaya koyarak bu ihtiyaçlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kentlerimizin kültürel, doğal yıkımlara değil, doğal ve yaşanabilir olmasına, tiyatrolara, müzelere, halk kütüphanelerine ve demokratik yönetimlerin inşasına ihtiyaç vardır. Bizler duyarlı toplum kesimleri olarak kentin değerlerini ve kentlinin haklarını korumak sağlıklı bir kentleşme ve demokratikleşme için dayanışma girişimlerini artırmaya çalışmaktayız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.