Dolar 34,1331
%-0.01
Euro 38,1116
%0.52
Altın 2.903,500
%0.63
Bist-100 10.027,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Lekesiz: Çocuk işçiliği engellenmeli

Vali Lekesiz: Çocuk işçiliği engellenmeli

Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi İl Eylem Planı Toplantısı, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Lekesiz, çocuk işçiliğinin çok sayıda etmenin sonucu olarak ortaya çıktığını...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 15:17
Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi İl Eylem Planı Toplantısı, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vali Lekesiz, çocuk işçiliğinin çok sayıda etmenin sonucu olarak ortaya çıktığını ifade ederek, ivedilikle çözüm üretilmesi gereken, çok boyutlu bir sorun olduğunu söyledi. Çocuk işçiliğinin yalnızca ekonomik bir sorun gibi algılandığını oysa sosyal, eğitsel, kültürel boyutlarının da bulunduğunu ifade eden Vali Lekesiz, "Bu durum, zaman içerisinde çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak ya da en azından azaltmak için harcanan çabaların da değişik biçimler almasına yol açmaktadır." diye konuştu.

Ülkemiz genelinde gerek ulusal, gerekse yerel düzeyde bu önemli sorunun tanımlanması, teşhisi ve rehabilitasyonu konusunda yoğun çabalar gösterildiğini, kamu kurum ve kuruluşları, işveren ve işçi kuruluşları ve sivil toplum örgütleri işbirliği içerisinde etkin mücadele etmenin zorunluluk olduğunu vurgulayan Lekesiz, "1992 yılından başlayarak ülkemiz, hazırlanan zamana bağlı politikalar ve programlar çerçevesi yoluyla çocuk işçiliğini 2014 yılında sona erdirmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamda, çocuk işçiliğine yönelik ulusal politikalar belirlenmiş ve belirlenen politikaların uygulanması için izlenecek strateji ve yöntemler tespit edilmiş durumda." dedi.

Lekesiz, günümüzde, küresel ekonomik sistemde ve kalkınma anlayışında meydana gelen değişmeler, AB ile uyum sürecinde yaşanılan gelişmeler, ILO’nun çocuk işçiliği ile mücadele konusunda öncülük ettiği ve 2016 yılını hedefleyen Küresel Eylem Programı'nın Türkiye'de çocuk işçiliği ile mücadele için uygun bir planlama sisteminin geliştirilmesi gerekliliğini kendiliğinden ortaya koyduğunu anlattı. "Ülkemizin 10 Şubat 2009 tarihinde imzaladığı, Ulusal Saygın İş Programı Mutabakat Zaptı, ILO-IPEC 2010 yılında kabul edilen Küresel Yol Haritası ve Zamana Bağlı Politikalar ve Programlar Çerçevesinin öncelikleri birlikte düşünüldüğünde bu gereklilik daha net ortaya çıkmaktadır. Çocukların çalışma hayatından uzaklaştırılması ancak ve ancak sosyal politikalarla desteklenerek, yoksulluğun, işsizliğin, sosyal güvencesizliğin üstesinden gelinerek aşılabilir. Konuya bu açıdan bakıldığında, 2014 yılına yaklaşırken, ülkemizde çocuk işçiliği sorununun çözümü konusuna yeni bir ivme kazandırmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşları, işveren ve işçi kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olarak bizlere işbirliği ve koordinasyon içerisinde, önümüzdeki dönem için bir yol haritası oluşturma mecburiyeti vardır." diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık, Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcılar konu ile ilgili olarak görüş ve önerilerini paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.