Dolar 34,2336
%-0.03
Euro 37,5576
%-0.21
Altın 2.871,930
%-0.52
Bist-100 9.004,00
%-0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vatandaşlar devlet kredisi ile kendi evlerini yapabilecek

Vatandaşlar devlet kredisi ile kendi evlerini yapabilecek

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıldı.İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 16:55
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Elazığ'ın Maden ve Sivrice ilçelerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce vatandaşlara bilgilendirme toplantıları yapıldı.

İlgili köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşların katıldığı toplantılarda, kentsel dönüşüm hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan çeşitli broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Toplantıda, kentsel dönüşüme niçin ihtiyaç duyulduğunu, risk tespiti için nerelere başvurulacağı, tespit, yıkım, konut kredisi için hangi şartlarda, nasıl başvuru yapılacağı ve kanun hakkında genel bilgiler verildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, yaptığı açıklamada, riskli binasını yıkıp yeni bir bina yapmak isteyen vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın anlaşmış olduğu bankalardan 10 yıl geri ödemeli ve konut başına 100 bin TL'ye kadar kredi alabilecekleri kaydetti.

Kandemir, binası yıkılan vatandaşların kirada oturmak istediği takdirde; karşılıksız 18 aya kadar 500 TL aylık kira yardımı yapılabileceğine de değindi. Soru cevap bölümünde vatandaşlardan gelen çeşitli soruları cevaplandıran Kandemir, bilgilendirme toplantılarının Elazığ'ın diğer ilçelerinde de devam edeceğini ifade etti.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.