Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Özen istifa etti

Ve Özen istifa etti

Bayındır’daki arsa krizi nedeniyle istifa edeceğini açıklayan CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, yönetimdeki görevinden istifa etti. Özen'in yerine İl eski Saymanı Celal Yıldız geldi. Kararını pazar günü duyurmuştu

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 17:35

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, il yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Bayındır Belediyesi’ne ait 80 dönümlük arsanın, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirket tarafından satın alınmasının partide yol açtığı kriz, bugünkü, kongre sürecinin değerlendirildiği CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında da tartışmalara neden oldu. İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen'in toplantıda, "Beni konuyla ilgili görevlendirdiniz. Ben de yerine getirmeye çalıştım. Şimdi gerekirse istifamı veririm" dediği öğrenildi.

"BASIN ÜZERİNDE KONUŞMAK YANLIŞ"

Bu konuşmanın ardından toplantıda tartışmaların sosyal medya ve basın üzerinden sürdürülmesinin yanlış olduğu konusunun gündeme geldiği, il yöneticilerinin “Bu meselenin basın ve sosyal medyada tartışılmaması" yönünde görüş birliğine vardığı ifade edildi.

Pazar günü istifa edeceğini duyuran ve toplantıya girdiği ana kadar kararının arkasında olduğu belirtilen Yücel Özen'in, toplantı bitiminde de istifa dilekçesini İl Başkanı Asuman Ali Güven'e sunduğu belirtildi. İstifa dilekçesini veren Özen, hemen il binasından ayrıldı. İl Başkanı Asuman Ali Güven’in, Yücel Özen'in istifasını kabul edeceği öğrenildi. 

İTİRAZLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Öte yandan İl Yönetim Kurulu toplantısında Konak'ta delege seçimleri sonuçlarına itiraz  edilen 3 mahalle görüşüldü. Çınartepe Mahallesi'nde kadın kotasına uyulmadığı gerekçesiyle bir delegenin kurayla düşürülmesine karar verildi. Hüseyin Kaygusuz'un delegeliği düşürülerek yerine Zübeyde Canpolat getirildi. Saygı Mahallesi'nde de yine kadın kotasına uyulmadığı gerekçesiyle bir erkek üye tarafından itiraz edilen sonuç incelendiğinde kadın kotasına uyulduğu görüldüğü için reddedildi, seçim sonucu geçerli kılındı. Millet Mahallesi'nde ise yapılan itiraz geri çekildiği için gündeme alınmadı.

ÖZEN'İN YERİNE YILDIZ GELİYOR

İstifa eden Özen'in yerine İl eski Saymanı Celal Yıldız gelecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.