Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yamaç paraşütü sezonunda Babadağ’da tam donanımlı ambulans olacak

Yamaç paraşütü sezonunda Babadağ’da tam donanımlı ambulans olacak

Dünyanın önde gelen yamaç paraşütü pistini barındıran, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’da, 2013 sezonunda tam donanımlı bir ambulans bekleyecek. Sağlık personeli ile birlikte sezon boyu bin 900 metre rakımlı dağda duracak ambulansla...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 16:52
Dünyanın önde gelen yamaç paraşütü pistini barındıran, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’da, 2013 sezonunda tam donanımlı bir ambulans bekleyecek. Sağlık personeli ile birlikte sezon boyu bin 900 metre rakımlı dağda duracak ambulansla kaza veya herhangi bir yaralanmada hızlı ve yerinde müdahale edilebilecek.

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı'nı işleten Fethiye Güç Birliği şirketi, yamaç paraşütü firmalarını ve yolcuları sevindirecek bir çalışmayı hayata geçiriyor. Uçuş sezonunda muhtemel kazalara anında müdahaleyi, yaralı veya hastanın kısa sürede hastaneye ulaşımını ve kazaların en hafif şekilde atlatılmasını sağlamak üzere tam donanımlı bir ambulansı burada konuşlandıracak. Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Güç Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, uluslararası standartta sağlık hizmeti verilmesini hedeflediklerini söyledi. Bu konuda Fethiye Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler yapıldığını belirten Arıcan, 2013 sezonunda Babadağ’da ekibiyle birlikte ambulans ve sağlık hizmeti verilebilmesi için işlemlerin başladığını belirtti. Akif Arıcan, “Tam donanımlı acil yardım ambulansı, 12 Nisan 2013 tarihinde şirketimizce alınmış ve Sağlık Bakanlığı’nın Acil Yardım Araçları ve Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında EK-C standartına yükseltilmesi için gerekli donanım ve dizaynı yapılmak üzere yetkili firmaya teslim edilmiştir. Yaklaşık 1 Mayıs'ta hazır olacaktır. Bir protokolle de Sağlık Grup Başkanlığı'na devredilecektir. Başkanlık tarafından Babadağ'ın bin 700 metrelik pist bölgesinde C tipi sağlık istasyonu kurulup ambulans burada görev yapacaktır. Protokol kapsamında Sağlık Grup Başkalığı tarafından yapılacak görevlendirmeyle uçuş sezonu ve saatleri boyunca sağlık personeli, Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nda hizmet verecektir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.