Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerköy’de davul geleneği devam ediyor

Yerköy’de davul geleneği devam ediyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ramazan ayının vazgeçilmez renklerinden biri olan Ramazan davulcuları sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırıyor. İlçede uzun yıllardır davulculuk yapan Hüseyin Tanrıverdi, "Yıllardır her Ramazan...

  • Ege Postası
  • 13.07.2013 - 15:39
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ramazan ayının vazgeçilmez renklerinden biri olan Ramazan davulcuları sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırıyor.

İlçede uzun yıllardır davulculuk yapan Hüseyin Tanrıverdi, "Yıllardır her Ramazan ayında sahurda davul çalarak evime bu yönde katkı sağlıyorum. Eskiden çok değil bundan 10 yıl önce Ramazan ayı kış aylarına denk geliyordu. O zaman sahur vakti hava daha soğuk oluyor davul çalmakta zorlanıyorduk. Şimdi ise yaz ayına denk geliyor. Zaten günler kısa, yatmıyoruz. Gece saat 02.00’de başlayıp vatandaşlarımızı sahura kaldırıyoruz. Ramazan ayı sonlarına doğru da vatandaşlarımızın kapısını çalarak gönüllerinden ne koparsa bahşişimizi topluyoruz." dedi.

Diğer davulcular da aynı ifadeleri kullanarak, "Bu mübarek ayda düğünlere bir ay ara veriliyor. Biz de vatandaşlarımızı sahura kaldırarak bu sayede para kazanıyoruz. Allah’a şükür Ramazan ayının bereketi her şeye yansıyor." ifadelerini kulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.