Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım’a havalimanı sözünü hatırlattı!

Yıldırım’a havalimanı sözünü hatırlattı!

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, iki aylık zaman zarfında gerek grup toplantısında gerekse de mecliste karşı karşıya geldiği partili muhalif meclis üyelerine seslendi. Arslan, “AK parti grubu daha temkinli daha sakin. Bizim bazı arkadaşlarımız sanki onlar muhalif partinin mensubuymuş gibiler. Beni rahat bıraksınlar hizmetler vereyim, gölge etmeyin başka ihsan istemez. Bir yerlere not etsinler. 5 yıl sonra eksiklerimizi çıkarsınlar bunu yapamadı desinler”dedi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2014 - 10:55
EGE POSTASI - Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu  Ege Postası ile Gündem programının konuğu oldu.

MUHALİF MECLİS ÜYELERİNE SESLENDİ
Arslan, parti içi muhalif meclis üyelerine mesaj gönderdi.Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden parti içi yaptıkları açıklamalarla gündeme gelen, meclis toplantılarında da muhalif tavırlarıyla dikkat çeken meclis üyeleri Süleyman Karadağ ve Yüksel Arduç’a isimlerini vermeden seslenen Arslan şunları söyledi;  “Eski yıllardan beri partiliyim. Parti içinde bir takım polemiklere yol açacak konulara bulaşmadım. 5 yıllığına hizmet vermeye geldim. Beni polemiklere çekmek isteyenler var. Meclis üyelerimizin bazıları işin bilincinde değiller, grupçuluğu bilmiyorlar. Grupta konuşulanlar basına servis edilmiş. Bence disiplin suçudur. İkide bir partiyi kamuoyunda zor duruma sokacak şeyler yapacaklarsa beni ilgilendirmiyor. Partiye zarar verirler. AK parti grubu daha temkinli daha sakin. Bizim bazı arkadaşlarımız sanki onlar muhalif partinin mensubuymuş gibiler. Ben kimseyi bir yere şikayet etmedim. Belirli kişiler sosyal medyada hakaretler yaptı. Bu olanları kamuoyu görüyor. Bu il başkanınında genel merkezinde kulağına gidiyor. Ben niye yapayım. Herkes duyuyor biliyor. İşim gücüm yok bu işlerle mi uğraşacağım. Bir meclis üyesinin kendi sorumluluğu alanında. Kendi atacağı adımlara konuştuğu cümlelere dikkat etmesi lazım”ifadelerini kullandı.

GÖLGE ETMEYİN YETER
İnşaatçı olduğunun altını çizen Arslan, yıkmanın yapmaktan kolay olduğunu söyledi. Arslan, “  2 yıl uğraşırsın yık derler 2 günde yıkarsın. Yıkmak en basiti. Yapıcı olmak lazım. Yapıcılık yarar getir.60 gündür belediye başkanıyım. Bugüne kadar yaptıklaırm belli. İşçi eylemleri oluyordu borcu alacakları ödedim. Hizmetler noktasında gayret gösteriyoruz. Sosyal etkinlikler yapıyoruz. Beni rahat bıraksınlar hizmetler vereyim, gölge etmeyin başka ihsan istemez. Bir yerlere not etsinler. 5 yıl sonra eksiklerimizi çıkarsınlar bunu yapamadı desinler.Aleni mecliste konuşuyorlar. Basın yazıyor. Partide disiplini sağlama altında bir çalışma varsa benim bir şey dememe gerek yok. Birileri bir şey yapar”dedi.

YILDIRIM’A SESLENDİ
Çiğli Askeri Havalimanı’nın sivil havalimanına dönüştürülmesi noktasında eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a seslenen Arslan, “ İzmir’e talip oldu. Olmadı kazanamadı. Kendisine sesleniyorum.Lütfen ne olur Çiğli’de bir söz verdiniz. “Sivil Havalimanını hizmete açacağım”  dediniz. Sözünde dursun. Projeler oluşturulsun.Seçim kazanmış kazanmamış önemli olan halka hizmet. Yalnız Çiğlİ’ye değil Bakırçay Havzası’na hizmet edecek.İzmir’in tek havalimanı olan Adnan Menderes Havalimanı’na alternatif olacak bu yatırımın takipçisiyiz. AK Parti’nin yetkilileri de verdikleri sözü yerine getirsinler. Ben onlardan Yıldırım’a bu projeyi sormalarını istiyorum”dedi.  
 
GENÇLİK MERKEZİ
Çiğli’de önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istediği projeler hakkında da bilgi veren Arslan, “ Sasalı ve Kaklıç’ı sakin belde yapacağız. Sosyal tesisler yapacağız. İnsanların günü birlik uğrak yeri olacak.Gençlik Eğitim Merkezi kuracağız. Lise ve Üniversite sınavına hazırlanan gençlerimize ücretsiz eğitim verilecek. Yaz spor okulları aktivitesi olacak”dedi.

ESNAFA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ
Aday olurken KAFESAN’In 80 milyon borcu olduğunu bilmediğini ifade eden Arslan,belediyenin mali durumu ve işçi eylemleri, hizmet alım ihaleleri ve esnafın alacaklarına yönelik şunları söyledi; “ Belediyenin 2013 yılı gider bütçesi 106 milyon…Gelir bütçesi 70 milyon…36 milyon açık verilmiş. Sorun şu; 70 milyon gelir gelmiş. KAFESAN’ın 80 milyon borcu bir belediyenin yıllık geliriyle aynıysa nasıl hizmet yapacağız.Borcu ödeme noktasında tasarruf önlemleri aldık. Bir taraftan yatırım yapacağız bir taraftan da sosyal aktivite yapacağız. Emekçi kardeşlerimiz bize güvendiler sabrettiler alacaklarını aldılar. Esnaf kardeşlerimiz de rahat olsun. Hepsini ödeyeceğiz. Çiğli Belediyesi’ni itibarlı güvenilir kimseyi incitmeyen belediye noktasına getirmek istiyoruz. İhaleler yapıldı. KAFESAN’ı ihaleye sokamadık. Her bir işten 15-16 ihale başvurusu oldu. 460 kişilik hizmet ihalesine 9 teklif verildi. 120’şer kişilik iki alıma ise sadece ÇİBEL girdi. Burada sorun yok. 460 kişilik ihalede şartnamemizde bir madde var. Alt yüklenici seçebilir diye. ÇİBEL kanımca işi alacak olan firmaya o maddeden dolayı bir teklifte bulunabilir.İşi alan firmada kanımca alt yüklenici olarak seçer. Böyle de 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.