Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yozgat PMYO'da yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Yozgat PMYO'da yeni eğitim-öğretim yılı başladı

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı. Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, polis adaylarına, toplumla tam zamanlı olarak iç...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 15:40
Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, polis adaylarına, toplumla tam zamanlı olarak iç içe olacaklarını söyledi. Polis okulu öğrencilerinin okulda alacağı disiplin ve eğitimle hayata atılacaklarını vurgulayan Yazıcı, "Öncelikle kendi vicdanınız, ahlakınız ve kendi yorumunuz sizin harekat tarzınızı belirleyecek. Bunu kanunlar çerçeveleyecek. İnsana ve hukuka karşı saygı, millete ve devlete karşı sevgiyle de sizler hayatınızı idame ettireceksiniz. Toplumun kanayan yaralarının yanında, problemli kişilerin de yanında olmanız gerekliliği itibariyle sizleri çok huzurlu, neşeli bir meslek beklememektedir. Bu milletin dirlik ve düzeni için en lazım olan birimin başında sizler göreve atanacaksınız. O eğitimi de buradan alacaksınız. Gece gündüz zinde, ayakta, uyanık duracak bir mesleğin içine giriyorsunuz. Bu açıdan işinizi önemsemenizi istirham ediyorum."

Polis memurlarının görev hayatında yaptığı hal ve davranışlara dikkat etmesi gerektiğini de vurgulayan Vali Yazıcı, örf ve adetlere milli ve manevi değerlere bağlı hareket edilmesini istedi. Eğitim süresince öğrencilerin Yozgat’ın havasını teneffüs edeceğini hatırlatan Yazıcı, “Bozok Yaylası memleketimizin en nadide yerlerinden. Bugüne kadar suyundan içen, toprağında yaşayan insanlardan yüzde 100’e yakının vatanperver olduğu, ülkesine ve milletine hiç kastetmediği, bayrağı, birliği ve dirliği her zaman başının üstünde tuttuğu bir vatan parçasında, sizler de bir kaç yılınızı geçireceksiniz. Türkiye'nin sayılı polis okullarından birinde eğitim göreceksiniz. Başta okul müdürümüz olmak üzere eğitmenleriniz sayesinde burada hayatınızı şekillendirecek ve meslek adabı ve ahlakını, topluma karşı davranışınızı, tarzınızı nasıl belirleyeceğinizin temelini burada atacaksınız” dedi.

Yozgat PMYO Müdürü Fazlı Öcal ise, polis adaylarının zor bir mesleğe talip olduklarını ifade ederek, yeni eğitim yılının hayırlı olması temenni etti. 1997 yılında açılan Yozgat PMYO'nun 17 yılda 4 bin 500 öğrencinin mezun olarak emniyet teşkilatında yerlerini aldıklarını anlatan Öcal, "İnşaatına başlanan ek tesislerle 2 yıl içerisinde okulumuzun kapasitesi 500'den bin öğrenciye çıkarılması planlanmaktadır. 500 öğrenciye başladığımız bu yeni eğitim öğretim faaliyetimiz kurum içi ve kurum dışı toplam 34 deneyimli öğretim görevlisi tarafından yürütülecektir. Eğitimdeki hedefimiz iyi insan eğitimli polis yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Güvenliğin insanın temel ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öcal, güvenliğin olmadığı yerde gelişmenin olamayacağını sözlerine ekledi.

Konuşmalarından sonunda Prof. Dr Turgut Göksu tarafından verilen 'Panik Davranışı' konulu ilk dersin ardından yeni eğitim öğretim yılı kesilen kurban ve yapılan duanın ardından başladı.

Törene, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.