Dolar 34,0097
%-0.15
Euro 38,0381
%0.35
Altın 2.830,730
%0.99
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Cehalet ve cesaret: Cemil Ayvalı'nın İlber Ortaylı'ya hadsiz sözleri

Bir zamanlar AK Parti'nin içindeki FETÖ'cü bağlantıları itiraf eden, "Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım." sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Cemil Ayvalı, istifasının ardından Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine geri dönmüştü.

Ama anlaşılan Cemil Bey'in skandal yaratma yeteneği de koltuğu kadar sağlam. Bu sefer hedefinde, Türkiye'nin en saygın tarihçilerinden biri olan İlber Ortaylı var.

Düşünün, koskoca İlber Hoca, Osmanlı İmparatorluğu ve modern Türkiye tarihi üzerine sayısız eser vermiş, Türk Tarih Kurumu şeref üyesi, Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi ve daha nicesi.

 Ama neymiş, Cemil Ayvalı'nın gözünde sosyal medya maymunu olacakmış!

Ah be Cemil Bey, attığınız tweetlerde "Yaşlandıkça karakterini, bilgisini, ruhunu peşkeş çekmeye devam ediyor İlber Ortaylı. Gelecek yıllarda Halil İnalcık gibi bir tarihçi olarak değil, sosyal medya maymunu olarak anılacak." diyerek, alay ettiğinizi sanıyorsunuz.

Bunu yazarken, ellerim titredi, "Bu adam ne diyor ya?" demeden edemedim. Cemil Bey, sizin attığınız tweetlerin, söylediğiniz sözlerin hükmü eleştirmeye yeter mi?

Hayat bilginiz ve yaşan süreniz ne kadar, İlber Hoca'nın tarih bilgisi ve kariyeriyle kıyaslanabilir mi?

FETÖ'cü bağlantılarınızı itiraf eden zekânızla, bu sözleri söylerken ne düşünüyordunuz acaba?

Vah AK Parti'nin haline, sizin gibi adamlar yüzünden ‘kaşıkla toplandığını kepçe’ ile dağıtıyor.

Bir zahmet Google'a yazın bakalım, "İlber Ortaylı kimdir?" diye. Karşınıza ne çıkıyor, ben size söyleyeyim: Türk tarihçi, akademisyen ve yazar. Türk Tarih Kurumu şeref üyesi. Uluslararası Osmanlı Etütleri Komitesi yönetim kurulu üyesi… Avrupa İranoloji Cemiyeti ve Avusturya-Türk Bilimler Forumu üyesi. Bu liste uzar da uzar.

Peki, sizin tarihe nasıl bir katkınız var?

Tweet atmaktan başka ne yapıyorsunuz?

Siz ki "Gelecek yıllarda Halil İnalcık gibi bir tarihçi olarak değil, sosyal medya maymunu olarak anılacak." diyorsunuz. İlber Hoca'nın yanında sizin bu sözlerinizin hükmü ne?

Siz cehaletinizi haykırırken, İlber Hoca tarihi yazıyor.

Sizin gibi 'örümcek kafalı' biri, tarihin devlerinden biriyle alay etmeye cüret ediyor.

Cemil Bey, siz ne zaman anlarsınız ki bu işler tweet atmakla olmuyor? Anladığınız gün, belki biz de sizi ciddiye alırız. Ama o güne kadar, lütfen susun. Tarih yazmak sizin harcınız değil.

NOT: Uzun yıllardır ülkemizde ve dışında önemli başarılara imza atmış bir bilim adamına bunları söylerken, ben de bir şeyi merak ediyorum. Yahu arkadaş, yıllardır AK Parti'de siyaset yapıyorsun.

Sen ne iş yapıyorsun?

Ticari ya da siyasi kariyerinden ne kadar yol aldın?

Nasıl bir başarı yakaladın?

Bana bu konu ile ilgili bilgi verirsen çok sevinirim.