Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin’den Akay’a “Tribün lideri” benzetmesi

Engin’den Akay’a “Tribün lideri” benzetmesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın 'timsah gözyaşları' eleştirisine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'den yanıt gecikmedi. Engin Akay'ı soğukkanlı olmaya çağırdı

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 15:35
ERMAN ŞENTÜRK- HABER SERVİSİ/ EGE POSTASI’na açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin Karşıyaka ve Çiğli ilçe binalarında yaşanan kundaklama olaylarının ardından “İzmir’i bu çapulcu güruha teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuşan AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a sert tepki gösterdi ve şöyle konuştu; “Bugünlerde hepimizin soğuk kanlı olması lazım. Böyle büyük bir iktidar partisinin başkanına yakışmayan açıklamalar. Kendisinin “Sabrımızı zorlamasınlar” şeklindeki açıklamasını ise yadırgadım. Ve açıkçası bir il başkanı havasında eğil, bir tribün lideri, taraftar havasında bir açıklama olmuş.
Bu açıklamayı suçlama olarak görüyoruz
Bu açıklamayı bizi suçlaması olarak görüyoruz. Aksine hepimizin sabırlı olması lazım. Bu bir demokratik haktır ve kullanılmaktadır. Ancak AK Parti binalarının yakılmasını da şiddetle kınıyoruz. Aklı başında herkes de bunu kınıyor. Ben bu söylediklerinin herkese yönelik olduğunu zannetmiyorum. Bu kundaklama olayları zaten kötü niyetli ve şuursuz kişilerin işidir. Onu hepimiz şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Eli sopalı adamlar” yorumu: Emniyetin hali ortaya çıktı
Engin, Akay’ın “Timsah gözyaşları döküyorlar” söylemine de cevap vererek, “Bizim bu üzüntülerimiz samimidir ve gayet normaldir. Hiçbir açıdan bu kundaklama olaylarını tasvip etmemiz mümkün değil ve tüm samimiyetimizle üzüldüğümüzü belirtiyoruz” dedi. İl Başkanı Engin, kent gündemine sıkça konuşulan “Eli sopalı adamlar kim'” sorusuna ise kendi bakış açısından şu yorumu getirdi, “Eli sopalı o adamlar devletin birere polisidir. Ancak bu manzara İzmir’e de yakışmıyor, Türkiye’ye de yakışmıyor. Böyle kot pantolonlu, sakallı, elinde odunlarla, sopalarla gezen insanların devleti temsil etmeleri, güvenliği sağlayan kimseler olmaları çok manidar ve üzücü bir durum.

Polis kimliklerini gözümle gördüm
Ben bunların polis olduğunu gözümle gördüm ve bizzat kimliklerini gösterdiler. Bunlar devletin polisi. Bu konu artık gizlenemez bir gerçek halini aldı. Biz bu konu ile ilgili kamuoyu adına özür bekliyoruz. Hiç yakışmayan bir manzara. Bu tamamen bir turnusol kağıdı. Bu toplum artık eskisi gibi değil, ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ayrıca emniyet örgütümüzün durumu da ortaya çıkmış bulunmaktadır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.