Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli okulların AB projeleri görücüye çıktı

İzmirli okulların AB projeleri görücüye çıktı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi bünyesinde, AB Erasmus Plus Projeleri kapsamında, 2015-2016 döneminde hibe alan Erasmus Plus Projeleri ve Kalite Etiketli eTwinning projeleri görücüye çıktı. AB Projeleri İyi Örnekler Sunumları ve Sergisi, Sabancı Kültür Merkezi'nde açıldı.

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 15:38

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların 2015-2016 Erasmus Plus Projleri ve Kalite Etiketli eTwinning kapsamında Avrupa Birliği'nden (AB) hibe alan projeler Sabancı Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı. Sergi açılışında İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin katılımıyla düzenlenen törende koordinatör öğretmenler katılım belgelerini de aldı. Belgeleri dağıtan Yahşi, "Her biri birbirinden değerli ve yaratıcı olup, ilimiz eğitim ve öğretiminin uluslararası boyut kazanmasına önemli katkıda bulunmuş, toplamda 47 projenin sergi ve tanıtımını yapıyoruz. Sergi ve sunumlarıyla öğretmenlerimiz projelerinin tanıtımlarını yaparak yaygınlaştırılmasını sağlayacaklar, aynı zamanda aday projelere ilham verecekler" dedi.

İzmir'de AB fonlu projelerin altyapısını oluşturmak ve Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullarla iletişim kurmak için yürütülen eTwinning projeleri hakkında bilgi veren Yahşi, "İlimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında yapılan 353 projeden 27'si Ankara Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketi Ödülü almıştır. 27 projeden 14'ü ise Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Ajansı tarafından değerlendirilerek Avrupa Kalite Etiketi Ödülü almaya hak kazanmıştır" diye konuştu.

İzmir'de 2017 Ekim ayından itibaren başlayacakları yeni bir uygulamayı da duyuran Yahşi, şöyle dedi:

"eTwinning projesi yapan okullarımız resmi olarak 'eTwinning okulu' unvanı alacaklar. İlimizde proje sayılarımızı arttırabilmek için ve okullarımıza Avrupa kimliği kazandırabilmek için bu uygulamayı başlatıyoruz." AB Projeleri İyi Örnekler, Sunumları ve Sergisi gün boyunca gezilebilecek. Proje koordinatörü öğretmenler, uygulamalar hakkında bilgi verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.