Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Korkunun ecele faydası yok'

Belediye başkanlarına duyduğumuz sevgi ve saygı, siyasal kültürümüzün kendine has özelliklerinden biridir. Bir kez başkanlık koltuğuna oturdunuz mu; o koltuğu yıllar önce bırakmış olsanız bile belediye başkanlığı unvanını bir apolet gibi ömür boyu omzunuzda taşırsınız. Nereye gitseniz, kiminle karşılaşırsanız size hep “Başkanım” diye hitap edilir sevgi ve saygı gösterilir.
Halkın yerel siyaset anlayışındaki farklılıklar nedeniyle nüfusu kalabalık kentlerde belediye başkanı olmanın büyük zorlukları vardır. Bu nedenle belediye başkanlarının kendini topluma kabul ettirmesi kolay değildir. Bunu başarabilen belediye başkanlarımıza sahip çıkmalıyız.
Bu belediye başkanlarımızdan biri de Bayraklı’nın ilk Belediye Başkanı Sayın Hasan Karabağ’dır. Sıfırdan teslim aldığı Bayraklı Belediyesi kısa zamanda tıkır tıkır işleyen bir belediye konumuna getirerek Bayraklıların sevgisini kazanmıştır. Bayraklı Belediye Başkanlığına ikinci kez oy yüzdesini de artırarak seçilmesi tesadüf değildir.
Bayraklı Adliyesindeki terör saldırısında şehit düşen kahraman polisimiz Fethi Sekin’in adının verildiği ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı parkın açılış töreninde Bayraklıların gözbebeği Başkan Karabağ’a yapılan protokol ayıbı, aslında Bayraklı halkına yapılmış bir haksızlıktır. 
Açılışın ev sahibi konumundaki Hasan Karabağ’a hem protokolde yer verilmemesi hem kürsüden konuşturulmaması, töreni düzenleyen Büyükşehir belediyesi ile bunu görmezlikten gelen CHP İl Başkanlığının büyük ayıbıdır.
Anlaşılan, 20 Kasım 2015 Pazar günü yapılan CHP İzmir İl Kongresinde her türlü baskıya rağmen başını öne eğmeyen Hasan Karabağ’a duyduklarını hazımsızlığınızın tortularını hala eritememişler!
Peki, CHP’nin Genel Sekreteri Sayın Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yapılan bu nezaketsizlikten hiç rahatsız olmadınız m? Başkana, “Ya biat ya da yok olursun!” restini çekenlere neden sessiz kaldınız'
İsterseniz bunun cevabını biz verelim: “Korkunun ecele faydası yok.”