Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Kılıçdaroğlu'na öneriler

Partisinin belediye başkanlarının toplantısına ve bazı belediyelerin tesis açılışlarına katılmak için geçen hafta bir ay aradan sonra tekrar İzmir gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğluna iki önerim var.

Birinci önerim: Sayın kılıçdaroğlu, İzmir’e böyle sık sık gelseniz de gelmeseniz de parti örgütünün bile ilgi göstermediği coşkusuz açılış törenlerine katılsanız da katılmasanız da İzmirli seçmen CHP’ye oy veriyor. Bu nedenle o değerli zamanınızı İzmir’de harcamayınız.
CHP’nin oy oranının %3’lerde süründüğü kentlerin size daha çok ihtiyacı var. Parti meclisinizi, MYK üyelerinizi ve milletvekillerinizi yanınıza alarak bu kentlerdeki halkın ayağına gidiniz. Partinizin programını, ilkelerini, sosyal demokrasiyi ve iktidara gelince ülke sorunlarını CHP’nin nasıl çözeceğini anlatınız.

İkinci önerim: Sayın Kılıçdaroğlu, erken seçim ve referandum çanlarının çaldığı şu günlerde, henüz tarihi belli olmamakla birlikte CHP’nin yeni bir tüzük kurultayına hazırlandığı biliniyor. Bu kurultayda, tüzüğün ön seçim maddesinde yapılacak değişiklikle tüm seçimlerde, parti adayların genel merkez tarafından belirlenmesinin önü açılacağı, gerekçesi ise, partinin mevcut üye yapısının sağlıklı bir ön seçim yapmaya uygun olmadığı iddiasıdır.

Sayın Kılıçdaroğlu, CHP’nin Tüzüğünde, parti içi demokrasiyi yok edecek bu değişiklikle, partili üyelerin yarışarak bir yerlere seçilebilmesinin önü kapanacaktır. Bazı koltuklar hak etmediği halde birilerine lütfen hediye edilecektir.

Bu tüzük değişikliğini fırsat bilenlerin, partinin genel merkezinde bir masanın başında ellerine kâğıt kalem, CHP’nin milletvekillerini, belediye başkanlarını, belediye ve il genel meclis üyelerini belirlemesine fırsat vermeyiniz.