Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Fatura 65 yaş üstü yaşlılara kesildi!'

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ESHOT’un bütçesi görüşülürken, 65 yaş üstü yaşlıları eleştirerek, “Adam, manzara seyretmek için, zevk için, İZBAN’a biniyor gidip geliyor. Herkes, tükettiği ürünün parasını verecek. Devlet yardım etmek istiyorsa bir şekilde ücretini versin” diyerek ESHOT’taki zararının faturasını 65 yaş üstü vatandaşlarımıza kesti.

Sayın Başkan, bu talihsiz sözlerinizle yaşlı insanlarımızı üzdüğünüz yetmiyormuş gibi bir de İZBAN grevinde 65 yaş üstü sayısının düşmesini, mealen “Bir yere gidip gelmek bedava olmayınca evden dışarı çıkmıyorlar.” Anlamı taşıyan bu sözlerinizle 65 yaş üstü yaşlılarımızın onurunu kırdığınızın farkında mısınız'

Sayın Başkan, yaşlı dediğimiz bu kişiler insandır. Bütün insanlar gibi doğuştan, yani insan olmalarından kaynaklanan haklara sahiptirler. Yaşlı olmaları onların suçu değildir. Yaşamın doğal bir sürecidir; herkes bir gün mutlaka yaşlanacaktır. Kimse onlar için “Ahı gitmiş vahı kalmış” gibi bir algı yaratmamalı; şu gerçeği de asla unutmamalı;  hepimiz bir trendeyiz. Genç-yaşlı demeden son durağımıza doğru yol alıyoruz; hangi durağın kimin için son olacağını bilmeden.

Sayın Başkan, 65 yaş üstü yaşlılarımıza karşı takındığınız bu üzücü tavır nedeniyle sormak istiyoruz, “Bizim törelerimize, örf ve adetlerimiz? Dedelerimizin, ninelerimizin, bin bir çilelerle bizi doğurup büyüten analarımızın-babalarımızın, evlerimizin başköşesinde yerlerinin olduğu kültürümüze ne oldu'

65 yaş üstü yaşlılarımızın büyük çoğunluğu emekli maaşları ile yaşamını kıt kanaat sürdürmektedir. Pek çoğu, “Bir ay sen bak; bir ay bende kalsın” şeklindeki paslaşan çocuklarının evlerinde sığıntı gibi yaşayan, sıcacık sevgiye ve ilgiye muhtaç insanlarımızdır. Ömürlerinin sonbaharında bu yaşlılarımızın, insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürmelerini sağlamak sosyal devletin görevi olduğu kadar bütün belediyelerinde öncelikli görevidir.

Sözün özü:

Sayın Başkan, meclisteki konuşmanızdan sonra 65 yaş üstü yaşlılarımızın, belediye otobüsüne binmeden önce 65 yaş kartını otobüs şoförüne gösterirken, onun karşısında nasıl ezildiğini, nasıl boyun büktüğünü görmenizi isterim. Onlar bu ezikliği! Hak etmiyor.