Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Karşıyaka tren istasyonu ağlıyor!

Bazen ayrılıktır, bazen sevgilidir, bazen hasretin bittiği yerdir tren istasyonları. Hareket etmek üzere olan trenin düdük sesi bilinmeyenlere gitmemek için direnmenin ağlamaklı çığlığı gibidir. İçinde bulunduğumuz tren bizi alıp uzaklara götürürken kucağımızda uyuyan ayrılığın saçlarını okşarız ve yüreğimizde, gidip de dönememenin, dönüp de geride bıraktıklarımızı görememenin sancısını hissederiz nedense.  

Kimi zaman ayrılığın kimi zaman yeniden kavuşmanın sevinç gözyaşlarının döküldüğü Karşıyaka Tren İstas¬yonu’nun ilk adı “Cordelio” idi. 1865 yılında Fransızlar tarafından inşa edilmişti. Muhteşem mimarisi ve tarihi ko¬numuyla Karşıyaka’nın en güzel tarihi mekânlarından biriydi.

Karşıyaka Tren İstasyonu, 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Hafif Raylı Sistem Projesinin yapım aşamasının; öncesinde ve sonrasında, kent kültürü bilincinden yoksun hem Büyükşehir Belediyesinin hem Devlet Demiryolları yönetimlerinin duyarsızlığı nedeniyle önce dış mekanları daha sonra güya restorasyon amacıyla iç mekanları bilet gişelerine varınca kadar sökülerek acımasızca yok edildi.

Karşıyaka’nın sevdalısı şair ve yazarlarımız Yaşar Aksoy, Tufan Atakişi, Okan Yüksel, Ahmet Diker ve M.Sancar Maruflu’nun bütün çabaları, ne yazık ki, bu güzelim istasyon binasının talan edilmesini önleyemedi. 

Sözün özü: Bir zamanlar yaşlısıyla genciyle her Karşıyakalının unutamayacağı anılar yaşadığı 150 yıllık bir geçmişe sahip güzelim Karşıyaka Tren İstasyonu, 15 Aralık 2016 Perşembe günü yapılacak bir ihale ile rant sektörünün pençesine teslim edilme riskiyle karşı karşıya.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin mutlu Akpınar’a çağrıda bulunuyoruz. Bu ihalede Karşıyakalılar adına lütfen müdahil olunuz. Bedeli ne olursa olsun; bu kültür mirasımızı rant sektörüne teslim etmeyiniz.