Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Disiplin sopası

Görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın…

Biri gözlerini biri kulaklarını diğeri de ağzını elleriyle kapamış üç maymun gibi davranacaksın; uysal bir çocuk gibi olacaksın; yoksa sopayı yersin…

Bir zamanlar demokrasi rüzgârlarının fırıl fırıl estiği CHP’de şimdi yaprak kımıldamıyor. Partililer üç maymun siyasetiyle sindirilmek isteniyor.

Parti içi demokrasi üyelerin düşünceleri açıkça söyleme, eleştirilerde bulunma ve  yanlışla karşı çıkma özgürlüğü değil midir'

Bu özgürlüğü üç maymun siyasetiyle engellemeye kalkışmak, CHP’yi sırtından hançerlemekle eş değerdir. Disiplin sopasıyla CHP örgütünü kendisine biat ettirmek isteyenlerin her daim hüsrana uğradığını kimse unutmamalıdır.

Bu görmeyeceksin, duymayacaksın, konuşmayacaksın; uysal bir çocuk gibi olacaksın siyaset anlayışıyla parti içindeki sorunları yanlışları örgütün gözünden kaçıramazsınız saklayamazsınız ve hapsedemezsiniz. 

1950’den beri CHP’nin iktidar olmasını bekleyenlerin özleyenlerin içinde bulunduğu bu psikolojik travma nedeniyle onların bu eleştirilere hoşgörü göstermek gerekir.

Elinizdeki disiplin sopasını bir kenara atınız. Avuçlarınıza kır çiçekleri gibi sevgiyi doldurun sadece. Partisinin her seçimi kaybetmesinin burukluğu içindeki partililere dostlukla, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşın.

Kişilerin onuruna, partisinin tüzüğüne ve ilkelerine zarar vermiyorlarsa eğer,  bırakınız konuşsunlar, bırakınız eleştirsinler, bırakınız isyan etsinler.