Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kamulaştırma davası TUREM lehine sonuçlandı'

"Kamulaştırma davası TUREM lehine sonuçlandı"

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, kısa adı TUREM olan Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi inşaatının, 6,5 dönümlük arazinin kamulaştırılmasıyla ilgili sorunlar yüzünden geciktiğini, davanın TUREM lehine sonuçlandığını...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 11:09
AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, kısa adı TUREM olan Vakfıkebir Turizm Eğitim Merkezi inşaatının, 6,5 dönümlük arazinin kamulaştırılmasıyla ilgili sorunlar yüzünden geciktiğini, davanın TUREM lehine sonuçlandığını söyledi.

Turizm Eğitim Merkezi inşaatındaki bütün sorunların aşıldığının altını çizen İskenderoğlu, inşaatın başlamasındaki gecikmenin, ek olarak kamulaştırılan 6,5 dönümlük arazinin mahkeme sürecinden kaynaklandığını ifade etti. Başkan İskenderoğlu, şunları söyledi: “Turizm Eğitim Merkezi inşaatında bütün sorunlar aşılmıştır. Daha önceden 8,5 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan binaların yerleşimi sırasında arazinin küçük geleceği düşünülerek 6,5 dönümlük bir arazinin daha kamulaştırma cihetine gidilmiş, 2013 yatırım programına alınan kompleksin şu anda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde maliyet hesapları da tamamlanmış, zemin etüt çalışmaları ise bitirilmiştir. Mahkeme ise ek olarak kamulaştırılan 6,5 dönüm arazinin bedel artırım davasında bilirkişi raporuna göre karar vermiştir. Bilindiği üzere ek kamulaştırma bedeli olan 1 milyon 750 bin TL daha önceden ilgililerin hesabına yatırılmıştı. Bu bağlamda Turizm Eğitim Merkezi’nin 2013 yılı içersinde ihalesi yapılıp inşaatına başlanacaktır.”

        Bölgenin en büyük eğitim merkezlerinden birisi olacak kompleksin içinde 360 kişilik okul binası, 180 öğrencilik pansiyon ve işletmesi, TUREM’e ait olacak 90 kişilik bir otel binası bulunacağına dikkat çeken İskenderoğlu, “Turizm Eğitim Merkezi’nin inşaatı tamamlandığında bölgemizdeki turizm yatırımları açısından önemli bir açığı kapatacak ve bölgemize gelen misafirlere en kaliteli hizmeti sunarken, aynı zamanda Türkiye’deki turizm sektörlerine kalifiye eleman yetiştirecektir.” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.