Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Toplumu ayranla uyutuyor'

'Toplumu ayranla uyutuyor'

AKP'yi topa tutan Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Gül'ü hakemlik yapmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 14:52
MUĞLA-  MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’nde CHP teşkilatını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ak Parti Hükümeti'nin yürüttüğü çözüm sürecini eleştirdi. Tekin, 'Çözüm sürecinde' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hakem olmasını istedi.

Gürsel Tekin, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Gül İşisağ ve Bodrum parti teşkilatıyla bir araya geldi. Tekin daha sonra yaptığı basın açıklamasında Ak Parti Hükümeti’nin çözüm sürecinde izlediği politikaları sert dille eleştirdi. Tekin, "Bir ülkenin başbakanı bölücü ayrıştırıcı olamaz. Olursa o zaman başbakan olamaz. Başbakanın bütünleştirici bir yol izlemesi gerekir" dedi.

"AYRAN ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPMASIN"

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayran milli içeceğimizdir" sözlerini eleştirirken "Ayran, Ermeniler’in de milli içeceğidir. Ayran birçok ülkede içilir. Ayrıca ayran dağlarda, yaylalarda içilir, fukara içeceğidir. Başbakan Erdoğan bizi, toplumu ayranla uyutmaya çalışıyor. Ayranla gündemi değiştirmesin, ayranı politikaya karıştırmasın. Ayranı bıraksın Türkiye'deki yolsuzluklardan, işsizliklerden bahsetsin. Sokaklara inemeyince, çözüm sürecinde söyleyemediklerini akil insanlara söyletmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Medyada, Ak Parti destekçisi olduklarını belirttiği kesimin ısrarla CHP'nin çözüm sürecine dahil olmasını istediklerini belirten Tekin, şunları söyledi:

"Biz de barış, demokrasi, özgürlükleri istiyoruz. Ama gerçekten istiyoruz. Gerçekten istiyorlarsa çözüm süreci ile ilgili sadece parlamentodaki değil, Meclis'te temsilcisi olmayan tüm siyasi partilerin de görüşü alınacaksa biz de varız. Ama, 'Biz görüşmedik devlet görüştü. Görüşen şerefsizdir' diyen, yarın yalanı ortaya çıkan Erdoğan'ın öbür gün ne diyeceğini bilmiyoruz. Burada Sayın Abdullah Gül'ü göreve davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı olarak siyasi liderleri toplayıp hakemlik yapsın. Aksi takdirde bu çözüm süreci ülkeye büyük zarar vermeye devam edecek. Ak Parti Hükümeti bizden uzak dursun, gölge etmesin, Allah'a yakın olsun. Bülent Arınç 'Muhalefet önümüzde eğildi' diyor. Biz sadece babalarımızın önünde eğildik. Ama onların kimlerin önünde eğildiklerini biliyoruz." (gercekgundem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.