Dolar 34,1638
%0
Euro 38,1701
%0.01
Altın 2.923,900
%0.13
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yeni nesil, yün yatak istemiyor'

"Yeni nesil, yün yatak istemiyor"

Sivas’ta 10 yıldır geçimini yün ve slikonize elyaf satarak sağlayan 58 yaşındaki Gani Öztürk, yeni nesle yünün sağlıklı olduğunun öğretilmesi gerektiğini söyledi.         Yünün vücuttaki ter...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 14:47
Sivas’ta 10 yıldır geçimini yün ve slikonize elyaf satarak sağlayan 58 yaşındaki Gani Öztürk, yeni nesle yünün sağlıklı olduğunun öğretilmesi gerektiğini söyledi.

        Yünün vücuttaki ter ve kokuyu aldığını savunan Öztürk, “Maalesef yeni gelinler yünden uzak duruyor. Sağlıktan öte, yünün zahmetli olduğunu bildikleri için istemiyorlar. Çünkü yünlerin senede bir yıkanması veya havalandırılması gerekiyor.” diye konuştu.

            Yeni evlenen çiftlerin elyaftan uzak durması gerektiğini vurgulayan Öztürk, slikonize elyafın petrolden yapıldığını belirterek çeşitli uyarılarda bulundu. Öztürk, “Elyaf denen şey petrolden yapıldığı için sağlıklı değildir. Terletir, kokar ve en önemlisi bir kıvılcımla alev alır. Eskiden böyle bir şey yoktu. Hepimiz yünlerden yapılan yastık, yorganla yatardık. Günümüzde ise bu elyaf çıktıktan sonra yeni gelinlerin tercihi olmaya başladı. Beceriksiz gelinler yüzünden çok sayıda kişi sağlıksız elyaflarda yatıyor. ” dedi.

    Elyaf ile yün arasındaki fiyat farkının fazla olmadığını belirten Öztürk, yünün kilosunun 4-13 liradan satıldığını, elyafın ise 7 ila 10 arasında satıldığını belirtti.
Öztürk, kirli yünün kilo fiyatının 4 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.