Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1139
%0.15
Altın 2.860,980
%1.12
Bist-100 9.956,00
%-0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
20 yıldır atıl halde bekleyen Yüreğir Kültür Merkezi açılışa hazır hale geldi

20 yıldır atıl halde bekleyen Yüreğir Kültür Merkezi açılışa hazır hale geldi

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 20 yıl önce temeli atılıp, kaba inşaatı yüzde 70’ler seviyesine çıktıktan sonra atıl halde bırakılan kültür merkezi tamamlandı. Binada incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, merkezin açılışa...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:33
Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 20 yıl önce temeli atılıp, kaba inşaatı yüzde 70’ler seviyesine çıktıktan sonra atıl halde bırakılan kültür merkezi tamamlandı.

Binada incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Avni Coş, merkezin açılışa hazır hale geldiğini ifade etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber’in de katıldığı programda Coş, yapımcı firma yetkililerinden merkezle ilgili bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Coş, Kültür ve Turizm Bakanı, Adana Milletvekili Ömer Çelik’in gönderdiği 5 milyonu aşkın kaynakla Yüreğir Kültür Merkezi’nin modern bir tesis olarak bitirildiğini kaydetti. İklimlendirme sistemleri, kütüphanesi, çok amaçlı sergi salonları ile yapının bölge insanına hizmet vereceğini hatırlatan Coş, “Merkez inşallah uygun bir zamanda açılacak. Benzer nitelikte tesisler Kozan ve Ceyhan’da da vardı. Bu ilçelerde de bakanımızın gönderdiği ödeneklerle inşaatlar hızlı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Yaklaşık 20 yıl tamamlanmayan bu yatırımların vatandaşın devlete olan güvenini zedeleyecek ve kamu kaynaklarının isabetli kullanılamaması gibi bir tablo oluşturduğunu dile getiren Coş, “Böylelikle tesisleri tamamlayıp vatandaşın hizmetine sunma imkanını elde ediyoruz. Hedefimiz Kozan ve Ceyhan’daki inşaatları da yılsonuna kadar bitirebilmek. Yüreğir Kültür Merkezi daha önceki harcamalarla 10 milyonu aşan bir proje. Özellikle Yüreğirli vatandaşların sosyo–kültürel hizmetler için ihtiyaç duyduğu bir mekan kazandırılmış oldu. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Yüreğir Belediyesi’nin merkezi işletme talebinin olduğuna dikkat çeken Hüseyin Avni Coş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu konuyu değerlendireceğini bildirdi. Coş, binanın elektronik ve mekanik projelerinin yeniden hazırlandığını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.