Dolar 34,1411
%0.09
Euro 38,2348
%0.18
Altın 2.914,760
%0.01
Bist-100 10.043,00
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4. Yargı Paketi İzmir'i sevindirdi

4. Yargı Paketi İzmir'i sevindirdi

4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edilerek yasalaştırmasının ardından gözler İzmir’e çevrildi. 4. Yargı paketinin yasallaşmasının ardından 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşen eski CHP’li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yeniden yargılanmasının önü açılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 397 yılla yargılandığı davanın da seyrini değiştirecek.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 23:15
HABER SERVİSİ- 4. Yargı Paketi'' olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasallaştı. TBMM Adalet Komisyonu’nda, CHP’nin önerisi üzerine 4. Yargı  paketi   TCK’nın 235. maddesindeki “ihaleye fesat karıştırma” suçu da girdi. Bu karar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven için hayati önem taşıyordu, 4’üncü yargı paketinde  yapılan sürpriz değişiklikle TCK’nın 235. maddedeki, “ihaleye fesat karıştırma” suçunda ceza indirimi yapıldı. İhalede kamu zararı olmaması halinde ceza 1-3 yıl olarak uygulanacak. Böylece cezanın ertelenmesi hükmünün uygulanmasıyla bazı sanıklara tahliye yolu açıldı.  

 DİKİLİ VE BÜYÜKŞEHİR DAVASINI ETKİLEYECEK

Suyu bedava dağıttığı için yargılanarak beraat eden, daha sonra ihaleye fesat karıştırmaktan iki davada toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası kesinleşen eski CHP’li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e de yeniden yargılama yolu açan yasa tasarısı, Özgüven’in avukatları suçun unsurları değiştiği ve cezası indiği için yeniden yargılama isteyebilecek. Özgüven’le aynı durumdaki ceza alan bu cezaları kesinleşen belediye başkanları da yeniden yargılama isteyebilecekler. Diğer taraftan 397 yıl hapsi istenen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 sanığın ağır ceza mahkemesinde yargılandığı davada, iddialar arasında “ihaleye fesat karıştırma” da olduğu için çıkan yasa Büyükşehir davasını da etkileyecek

  YENİ YASADA CEZALARA İNDİRİM GELDİ

4.yargı paketinin 12. Maddesinde yer alan ceza sınırında 5 ila 12 yıl arasıydı  ceza 3 ila 7 yıl arasına çekildi. Ayrıca ihaleye fesat karıştırma konusunda kamu zararı yoksa ve kişisel menfaat söz konusu değilse 1 ila 3 yıl arası ceza verilecek şeklinde madde değişikliğine gidildi.

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.