Dolar 34,1464
%0.11
Euro 38,2438
%0.2
Altın 2.914,950
%0.01
Bist-100 10.042,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Yönetimi'nden 'sorun yok' görüntüsü

AK Parti İl Yönetimi'nden 'sorun yok' görüntüsü

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in Haziran ayındaki il kongresinde Ömer Cihat Akay’a rakip olan ve yedi gün koltukta oturan Abdullah Tekbaş’ı hedef alarak attığı imalı tweet il yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Cihat Akay ve İl Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar arasında tartışmaya neden olmuştu. Basına yansıyan tartışma sonrası kulislerde Çakar’ın istifa edeceği öne sürülürken İl Başkanı Akay partisinin önümüzdeki günlerde İzmir’de düzenleyeceği organizasyonlar hakkında bilgilendirme yaptığı basın toplantısında bir yanına Çakar’ı bir yanına Badem’i alarak ‘sorun yok’ görüntüsü verdi. Badem ve Çakar'ın basın mensuplarının fotoğraf için 'el sıkışın' önerisine ise olumsuz yanıt vermesi dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 11:50

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla partisinin önümüzdeki günlerde İzmir’de düzenleyeceği organizasyonlar hakkında bilgi verdi.  Akay,  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla İçişleri Bakanı Muammer Güler’in katılımlarıyla  “Çözüm Süreci” başlıklı geniş katılımlı konferanslar, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla gerçekleşecek “Göçle Gelen Ailelerde Kentlileşme Sürecine Katkı” projesi tanıtım toplantısı, AK Partili vekillerin katılımıyla Menemen’de “Karınca Modeli” teşkilat çalışması , AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in katılımıyla İl Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un katılımıyla Bölge ( İzmir, Manisa, Aydın ) Seçim İşleri Başkanları Toplantısı  ve  27 Nisan’da Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Ekonomi Formu’nun yapılacağını duyurdu.



BİR YANINDA BADEM BİR YANINDA ÇAKAR

İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in Haziran ayında gerçekleşen il kongresinde Akay’a rakip olan ve 7 gün koltukta oturan Abdullah Tekbaş’ı hedef alarak attığı tweet nedeniyle geçtiğimiz gün gerçekleşen il yönetim kurulu toplantısında İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar arasında tartışma yaşanmış ve ikili arasındaki diyaloglar basına yansımıştı.Çakar’ın ertesi gün düzenleyeceği basın toplantısı iptal edilirken kulislerde Çakar’ın istifa edeceği öne sürülmüştü.İl Binasında gerçekleşen basın toplantısında İl Başkanı Akay bir yanına Çakar’ı bir yanına Badem’i alarak ‘sorun yok’ görüntüsü verdi.Badem ve Çakar'ın basın mensuplarının fotoğraf için 'el sıkışın' önerisine ise olumsuz yanıt vermesi dikkat çekti.

NELER YAŞANMIŞTI

AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın Siyasi ve Hukuk İşleri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in, il kongresinde İl Başkanı Akay'ın rakibi olan ve kısa bir süre koltuktan oturan Abdullah Tekbaş’ı kast ederek “23 Nisan'da makama çocuk oturtma uygulaması kaldırılmış.Desene AT'nin hiç umudu kalmadı” diye Tweet atması il yönetim kurulunda gündeme oturmuştu. İl yönetim kurulu toplantısında  Kenan Çakar'ın İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a "sevgili Başkanım unutulmuş bir tartışmanın yeniden başlatılmasını doğru bulmuyorum. Bunu yapanları protesto ediyorum” dediği İl Başkanı Akay'ın ise “ siz kendi alanınız ile ilgili açıklamalar yapın.Başka işlere karışmayın” demiş bunun üzerine de Çakar toplantıyı terk etmişti. Çakar'ın toplantıyı sinirli bir şekilde terk etmesi İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın “herkes haddini bilecek” diyerek bağırdığı belirtilirken, Akay'ı  il yönetim kurulu üyelerinin sakinleştirdiği öğrenilmişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.