Dolar 34,1464
%0.11
Euro 38,2438
%0.2
Altın 2.914,950
%0.01
Bist-100 10.042,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den Gediz Üniversitesi'ne ziyaret

Engin'den Gediz Üniversitesi'ne ziyaret

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Gediz Üniversitesi Rektörü Seyfullah Çevik ve Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk’u ziyaret etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 17:12
 EGE POSTASI- HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin Gediz Üniversitesini ziyaret etti. Rektörlük binasında yapılan görüşmede üniversite hakkında görüş alış verişinde bulunan Başkan Engin, Üniversiteden etkilendiğini söyledi. Öğrenciler hakkında da bilgi alan Engin, “yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin ticareti turizmi artıracağını; diplomasi kültürünü geliştireceğini belirtti. Rektör Seyfullah Çevik ise, “İzmir’in ekonomik ve sosyal altyapısının vakıf üniversiteleri için hazır olduğunu ancak İzmirli öğrencilerin İstanbul’da okumak istediğini çünkü İstanbul’un cazibesi olduğunu iddia etti. İzmir’in mevcut 9 üniversitesinin olduğunu ileten Rektör Çevik, 15-16 üniversiteyi kaldırabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Üniversitenin 5 fakülteyle hizmet verdiğini anlatan Rektör Çevik, “4 fakülte daha yapılacağını bildirdi. Yapılacak Fakültelerin Güzel Sanatlar, İletişim ve de Çiğli’de yapımı devam eden Diş fakültesi ve tıp fakültesi olduğunu kaydetti. Bunun üzerine Karşıyaka’nın kültür ve sanat kenti olduğunu öne süren Başkan Engin, “Güzel Sanatlar Fakültesini Karşıyaka’ya yapmalarını tavsiye etti.Hukuk Fakültesi öğrencilerinin eğitimi ve davalara alışması için yapılan duruşma salonunu gezen Engin, “Öğrenciler burada eğitim amaçlı görülen davalarda bile Silivri mahkemelerinden daha adaletli olduğu kesindir. Çünkü bir karar verirken 40 kere düşünürler” dedi.

KARARI VERECEK OLAN DİSİPLİN KURULU
Buca’daki gelişmeleri değerlendiren Başkan Engin, “Tabi yasal süreç işliyor. Yaşanan gelişmelerle ilgili gerekli işlemi yapacağız. Biliyorsunuz il disiplin kurulu ret kararı verdi. Ancak dosyalar bir kez daha disiplin kuruluna gidecek. Bir kez daha ret edilir mi onu bilemiyorum. Kararı verecek Disiplin Kurulu, onlar bağımsız kurumlar saygı duyarız yönetim kurulu olarak düşüncemiz budur. Konuyla ilgili ne olacağını ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz” dedi.

BİR BİLGİM YOK

AK Parti’yle ilişkisine son vermesinin ardından yeniden CHP’ye üyelik için başvuru yapan Çiğli Belediye Meclis Üyesi Emine Belge’nin parti üyeliğinin CHP Genel Merkezi tarafından ret edilmesi hakkında ise henüz bilgi almadığını aktaran Engin, “Bir bilgim yok. Detaylı incelemeyi yaptıktan ve gerekli bilgilere ulaştığım da gereken açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağım” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE GENÇLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Gençlerin siyasete ilgisi olduğunu anlatan Engin, “Maalesef partilerin yok. Üye olmak yetmiyor. Gençleri siyasetin içine dahil etmeliyiz. Bizim parti kademelerinde yüzde 33’lük genç kotamız var. Tabi ki gençler hakkında yerel seçimlerde de gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.

YALNIZCA BUGÜN DEĞİL DAHA ÇOK GİTSİNLER
Kentin gündemini yakından ilgilendiren İZELMAN krizi ile ilgili AK Parti’nin DİSK’i ziyaret etmesine değinen Engin, “Yalnızca bugün değil. Daha çok gitsinler. Hükümete taşeronlaşmanın kaldırılması ve kanun çıkarması için baskı yapmaları lazım… Asıl sorun orada, ziyaret etmek sadece nezaketen yapılan bir şey. Bu müsebbibin sebebi AKP’dir. Taşeronlaşmayı getiren onlardır. Düşünsenize Belediye kendi şirketine iş veremiyor. Çalışanı var ama iş veremiyor. Zaten böyle bir şey sadece AKP Türkiye’sin de olur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.