Dolar 34,1106
%0
Euro 38,2749
%0.28
Altın 2.916,660
%0.07
Bist-100 9.928,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis evlattır, babadır, annedir, halktır

Polis evlattır, babadır, annedir, halktır

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kuruluşunun 168. yıldönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatına bir kutlama mesajı yayınladı. Engin, mesajda şunları kaydetti.

  • Ege Postası
  • 09.04.2013 - 15:28
İZMİR-  Huzur ve güven bir ülkede rahat ve özgür bir yaşamın gereğidir. Konumunuz, eğitiminiz ve ekonomik durumunuz ne olursa olsun, rahat bir yaşam ve size sunulan olanakları kullanmak için önce yaşamınızın güvence altına alınmış olması gerekmekte.
İşte bu güven ihtiyacını ülkemizde, çok meşakkatli bir iş olsa da Emniyet teşkilatımız 168 yıldır başarıyla yerine getirmektedir. Polislerimizin ve Emniyet mensuplarının sürekli olarak karşı karşıya kaldıkları stres ve baskı düşünüldüğünde, kendilerinin bu baskıyla baş etmesi, motive olabilmeleri için halen tam anlamıyla verilmeyen özlük hakları özellikle mesailerin ödenmesi ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi konularının acilen çözümü gerekmektedir.

Polisimizin halkla olan ilişkilerinin sağlamlaştırılması için, siyasi baskılardan kurtarılması da çok önemlidir. İktidarların, demokratik haklarını kullanan öğrenciler, sendikalar, dernekler ve adalet arayanların yasalar çerçevesinde yapacakları eylemlerde polis ile halkı karşı karşıya getirmelerinin de önüne geçilmelidir. Bilmekteyiz ki, çoğu zaman kamuoyuna yansıyan ve çatışma içeren manzaralarda asıl suçlu polisimizi kullanarak, kendi baskı dolu yönetimlerini sürdürmek isteyenlerdir.

Polis, evlattır, babadır, annedir, halktır. Polisimiz de bunun bilincindedir ve inanıyoruz ki yaptığı görevde bu sorumlulukla hareket etmek istemektedir.
Türkiye’de yapılabilecek en zor işlerden birisini sürdürmeye çalışan, ihtiyaç duyduğumuzda en yakınımız olan, bildiğimiz ve bilmediğimiz sayısız tehlikelerden bizleri koruyan polisimizin mensubu olduğu Emniyet Teşkilatının, 168. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, görevi başında şehit düşen tüm teşkilat mensuplarını saygı ve rahmetle anıyorum.

Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.