Dolar 34,1234
%0.04
Euro 38,1428
%-0.06
Altın 2.915,240
%0.02
Bist-100 9.902,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, “Yaşam da bisiklet gibidir, pedal çevirmezsen düşersin!”

CHP’li Güler, “Yaşam da bisiklet gibidir, pedal çevirmezsen düşersin!”

Seçim bölgesindeki çalışmalarına Bakırçay Havzası’nda devam eden İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Yeni Anayasa çalışmalarıyla yapılmak istenen değişiklikleri ve gündemdeki konuları Dikililer ile paylaştı. Dikili CHP İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldikten sonra Dikili Belediyesi’nin sosyal etkinliklerine katılan Güler, çalışmalarına belde ve köylerde devam etti.

  • Ege Postası
  • 08.04.2013 - 12:35
İZMİR-  CHP Dikili İlçe Başkanlığı’na gelişinde aralarında Demokratik Kitle Örgütü temsilcilerinin, Dikilili yurttaşların ve partililerin olduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Güler’e, Dikili çalışmalarında Dikili Belediye Başkanı Vekili Yusuf Altıparmak ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

“Eğer uğraşmazsan uğraşmaktan vazgeçersen bisikletten düşer gibi yaşamdan düşermişsin”
Dikili ziyaretleri çerçevesinde, Dikili Belediyesi Engelli Dans Grubu’nu, Dikili Belediyesi Gitar Çocukları’nı ve Dikili Belediyesi Bisiklet Grubu’nu ziyaret eden Güler, Engelli Dans Grubu ile dans edip, çocuklar ile şarkılar söyledi. Etkinlikler çerçevesinde Dikili Belediyesi Bisiklet Grubu ile bisiklete binen Güler, çocuklara şöyle seslendi: “Bisiklet yaşam gibidir derler, bisikletin üzerindeyken pedal çevirmeyi bırakırsan düşermişsin. Yaşamda öyledir, eğer uğraşmazsan uğraşmaktan vazgeçersen bisikletten düşer gibi yaşamdan düşermişsin. Siz bisiklet sürerek hem de topluca yaşamanın sırlarını öğreniyorsunuz. O yüzden size bisiklet kullanmayı öğreten hocanız yalnızca bisiklet kullanmayı değil felsefeyi de öğretiyor. Hocanız bir filozof her daim değerini biliniz. Ben bisiklet kullanmayı 19 yaşında öğrendim, siz gerçekten şanslısınız bu şansın tadını çıkarın, birlikte sporun tadını çıkarın bisiklette olduğu gibi yaşamda da başarılı olun. Belediyemize, belediye başkanımıza bende sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.



İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in etkinliklerine gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Dikili Belediyesi Kültür Müdür Nilay Demir şöyle konuştu, “HrantDink’in eşi cenaze töreninde şunu söylemişti; Hrant’ı öldüren ister 7 ister 17 ister 27 yaşında olsun onu bu noktaya getiren süreç sorgulanmalı. Bir bebek katil noktasın nasıl taşınıyor, eğer bizler çocuklarımızın gelişimine uygun alanlar yaratamazsak değişimi ve gelişimi sağlayamayız. Değişimi ve gelişi sağlamamızın tek yolu eğitim. Bu yüzden engelli çocuklarımız çok önemli, Yaptığımız çalışmalarda çocuklarımızın kendilerini ifade edebilecekleri alanlar sunmak, Gitar Çocuklarımızı gitar çalarak kendilerini ifade etmelerini sağlamak, toplu halde üretmek ve bundan keyif almalarını sağlamak amacımız bu. Bütün çalışmalarımız insan merkezli yürüyor” dedi.

“Yapılmak istenenler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ne varsa ortadan kaldırmak anlamına geliyor”
İzmir’deki çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Güler, “Şuan ki derdimiz geçim değil, seçim değil, şuanda derdimiz rejim. Henüz durdurmayı başaramadığımız Yeni Anayasa süreci var. Bu süreç 2 aydır çok hızlandı. Bu sürecin sinsilikle sürdüğünü söyleyebilirim, gizli saklı sürüyor. AKP’nin Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili bilgi vermemeleri kesinlikle rastlantı değil, hepsi bir stratejinin parçası. AKP iktidarı çok önemli iki değişiklik yapıyor. İlki Anayasa’dan Türk ismini siliyor, iki laiklik ilkesini Anayasa’dan kaldırıyor. Yapılmak istenenler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ne varsa ortadan kaldırmak anlamına geliyor. Bu önemli kavramı Anayasa’dan çıkarıp başkanlık sistemini getirmek istiyor. Başkanlık sistemi demek eyalet sistemi demek, eyalet sistemi de Öcalan’ın isteği!Çünkü Anayasa’yı parlamentoda partiler yapmıyor. Gerçekte Anayasa’yı Öcalan’la, Erdoğan yapıyor” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.