Dolar 34,1537
%0.13
Euro 38,0303
%-0.36
Altın 2.913,960
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Hepimiz sorumluyuz’ deyip 1000 fidan diktiler

‘Hepimiz sorumluyuz’ deyip 1000 fidan diktiler

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekler Federasyonu (EGE KARSDER) “Sorumluluk Bizde Platformu”nun organize ettiği fidan dikme töreni ve pikniğine katıldı.

  • Ege Postası
  • 07.04.2013 - 09:56
İZMİR-  Doğal hayatın hükümet eliyle yok edildiğine değinen Güven, bölgenin değişik yerlerinde karşılaştığı ekolojik hayatı yok eden sorunları paylaştı. Seferihisar Ürkmez’de 1000 fidanın dikim törenine Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, EGE KARSDER Başkanı Murtaza Çiçek, İl Genel Meclisi Üyesi Metin Tunus’da katıldı. Yaptığı konuşmada fidan dikmenin önemine değinen Prof. Dr. Hülya Güven, “Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Artık büyükşehirlerde nefes alacak bir alan bulamıyoruz. Var olan açık alanların da ranta dönüştüğünü görüyoruz. Buna artık dur demeliyiz. Bu sorumluluk yalnızca “sorumluluk bizde platformu”nun değil hepimizin. Sizin başlattığınız bu sorumluluğu devam ettireceğiz. Ülkemizi de yaşanabilir bir hale getireceğiz” dedi.

DÜZENİ BOZANLARIN FARKINDAYIZ
Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin ekolojik yapısını bozan düzenlerin farkında olduklarını belirten Güven sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela 2B arazileri satışları yüzünden Antalyalı köylüleri Meclis’te ağırladık. Karaburun’da köylülerin ecrimisil sorunu nedeniyle tarlalarını işleyemediklerine şahit olduk. Bursa köylerini ziyaretimizde taş ocaklarının yemyeşil dağları yok ettiğine, bir köyün can suyu olan, hayvanını, tarlasını suladığı derenin suyunun satıldığını öğrendik. Tüm bu sorunlar yanlış politikaların sonucu. Biz parti olarak tüm bunların önüne geçeceğiz. Biz köylünün ne suyuna ne de toprağına göz dikmeyiz.”

KENDİ ELLERİMİZLE YEŞİLDEN UZAKLAŞTIK
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da Anadolu’nun her yerinde doğayla iç içe yaşayan insanlar olarak şehirleşme yüzünden yeşile hasret kaldıklarını ancak bu gibi etkinliklerle ümitlerinin yeşerdiğini söyledi. Hemşehri dayanışmasına da vurgu yapan Çalkaya, “Kentleri kendi ellerimizle yeşilden uzaklaştırdık. Tıkandık kaldık. Ama bu ortamda bile bir ağaç dikebiliyorsanız geleceğe miras bırakırsınız. Çünkü 30 yıl önce şehirleşmeye özendik ama 30 yıl sonra gördük ki çocuklarımız yeşile hasret. Hemşehri dernekleri güç oluşturmaları önemli. Hepimiz bir ağaç gibi tek ve hür olalım ama bir orman gibi de hep birlikte yaşayalım” dedi. EGE KARSDER Başkanı Murtaza Çiçek, “Bir ağaç dik, bir orman yarat felsefesiyle yaşam alanları sağlıyoruz. Doğaya can verdiğimiz ve doğayla iç içe olan bu organizasyonu düzenlediğimiz için çok mutuyum” diye konuştu.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.