Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Gençler'den üniversite önünde eylem

AK Gençler'den üniversite önünde eylem

İZMİR’de Ak Partili gençler, geçen hafta Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi altında bir ay önce açılan mescidin perdesine dışkısı sürüldüğünü iddia ederek protesto gösterisi yaptı.

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 12:07
İZMİR - Ak Parti Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Bilal Kırkpınar, beyaz tişört giyen partili gençlerin katılımıyla Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği binasının önünde, yaptığı basın açıklamasında, bir ay önce Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi içinde açılan mescitte kadın ve erkek bölümlerinin siyah perde ile ayrıldığını, geçen hafta bu perdeye insan ve hayvan dışkısı sürüldüğünü öne sürdü. Kırkpınar, bu eylemi kınayarak, din ve vicdan özgürlüğüne vurgu yaptı ve şöyle konuştu:

“Dünyanın her yerinde din ve vicdan özgürlüğü kapsamında insanların ibadet hakkı engellenmiyor ve ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için onlara mekanlar veriliyor. Uzun yıllardan sonra geçen ay gençlerin namaz kılmaları için yönetim bir mescit açtı. Ancak geçen hafta demokrasiden hoşgörüden ne yazık ki insanlıktan nasibini almamış birtakım gençler tarafından saygısız bir hareketle mescit, hayvan ve insan pislikleriyle kirletildi. Biz AK Partili gençler olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz. Bu provakatif eylem karşısında yetkilileri de yaptırımları uygulamaya davet ediyoruz. Bizler asla ve asla bu tarz tahrik edici fiillere karşı menfi anlamda bir cevap vermeyeceğiz. Her zaman sağduyu ile hareket edip, bizleri çekmeye çalıştıkları ateş çemberine asla girmeyeceğiz. Çünkü bizler değerli amcası Hz. Hamza’yı Uhud Dağı’nda mızrakla öldürerek şehit eden vahşiye karşı bile onu İslam’a davet eden hoşgörü peygamberinin ümmetiyiz. Bizler 1453 yılında İstanbul’u fethettikten sonra oradaki havraları sinegogları tamir ettirip, tüm inanç gruplarına 'dilediğiniz dini özgürce yaşayabilirsiniz’ diyen Fatih Sultan Mehmet’in torunlarıyız. Bu sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Her insan aynı düşüncede, inançta olmayabilir. Ancak bu talihsiz olayı şiddetle kınıyor bunu yapanları saygı ve hoşgörüye davet ediyoruz. Ege Üniversitesi yönetiminin harekete geçip gerekli tavrı almasını ve uygulamayı gerçekleştirmesini diliyoruz.”(Elif Demirci - DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.