Dolar 34,1554
%0.14
Euro 38,0681
%-0.26
Altın 2.922,060
%0.26
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'daki kriz disiplini kilitledi

Buca'daki kriz disiplini kilitledi

Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştiren Denetim Komisyonu raporu CHP’de soğuk duş etkisi yaratırken, Buca’da yaşanan kriz İl Disiplin Kurulu’na sıçradı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Ocak ayında denetim komisyonu seçiminde grup kararına uymayan, muhaliflerin, bağımsızların ve AK Partililerin desteğiyle komisyona seçildikleri için disipline sevk edilen Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar hakkında vereceği kararda anlaşmazlığa düştü. Toplantıda disiplin kurulu üyeleri arasında sert tartışmaların çıktığı öğrenildi.8 üyenin katıldığı oylamada kınama ve uyarı cezalarına 4'er oy çıktı.

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 19:50
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'li meclis üyeleri Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar ile AK Partili Gülay Sakartepe tarafından hazırlanan, konser ve gösterilere harcanan paralarla, anıtların durumuyla, ihale yöntemleriyle Buca Belediyesi'nin 2012 faaliyetlerini açık bir dille eleştiren Denetim Komisyonu raporu tartışmalar ve eleştirilerde beraberinde getirdi.

DİSİPLİN KURULU KARAR VEREMEDİ
Denetim Komisyonu raporu ile ilgili Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı,” O rapor maksatlı olarak hazırlanmış. Rakamları karşılaştırın ne demek istediğimi anlarsınız. CHP'ye üye olurken CHP tüzüğüne uygun davranacağız diye imza atarsınız. O raporda yazanlar hazırlayanların cahilliğini gösterir. CHP içinde herkes konuşabilir, bu demokrasidir. Ama bu seferki demokrasi fazlalığı falan değil, terbiyesizliktir. Onlar hakkında sorumluluk CHP yönetiminindir” çıkışını yaparak topu CHP’ye atmıştı., CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, Ocak ayında denetim komisyonu seçimlerinde grup kararına uymayarak bağımsızların, CHP’li muhaliflerin ve AK Parti’lilerin desteğiyle komisyona seçildikleri için ilçe başkanı Bekdaş Gül’ün hazırladığı dosya doğrultusunda il yönetimi tarafından disipline sevk edilen CHP'li üyeler Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar hakkında karar veremedi.

4 KINAMA 4 UYARI
Disiplin kurulu üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, Buca CHP’nin Ocak ayında grup kararına uymadan denetim komisyonuna seçilen ve geçtiğimiz gün açıklanan olaylı denetim raporunu hazırlayan dört meclis üyesi için kınama ve uyarı cezası seçenekleri masaya konarken, Disiplin Kurulu Başkanı Şener Erol, Seyyare Öztürk, Cemal Erdem ve Nevzat Yıldırım’ın ‘Uyarı’ cezası verilmesini istediği, Metin Güler,Nurcan Vapor, Hüseyin Gün ve İsmet Güven’in ise “Kınama’ için bastırdığı öne sürüldü. Birol Soylu'nun ise toplantıya katıldığı ancak daha sonra toplantıdan çıktığı için oylamada yer almadığı öğrenildi. Tansiyonun yükseldiği ve üyeler arasında tartışmaların yaşandığı toplantıda ceza seçeneklerine dörder oy çıkması karar alınmasını kilitledi.

SON YAŞANANLARIN ETKİSİ
Disiplin’e sevk edilen Kurt, Dursun, Aykut ve Gündoğar 15 gün önce sözlü savunmalarını vermiş geçtiğimiz haftada yazılı savunma sunmuşlardı.Disiplin Kurulu’nun uzun zamandır ‘uyarı’ cezasına oy birliğiyle sıcak baktığı ancak toplantıda kınama cezası isteyen üyelerin Buca'da Pazartesi ve Çarşamba günü denetim komisyonu raporu ve faaliyet raporu çerçevesinde yaşananların dikkate alınması gerektiğini savundukları öğrenildi. 9 üyesi bulunan disiplin kurulunun Buca’da yaşananları bir kez daha masaya yatıracağı ve yeniden toplanacağı öğrenildi.

KINAMA ALIRLARSA...
Kurt, Dursun, Aykut ve Gündoğar eğer kınama cezası alırsa 1 yıl boyunca CHP'den seçme ve seçilme haklarını kaybedecek.

GÜL YENİDEN HAREKETE GEÇTİ
Bu arada İlçe Başkanı Bekdaş Gül ise pazartesi günkü meclis toplantısı sonrası CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve İl Başkanı Ali Engin’i olanlardan haberdar etti. Gül’ün Hasan Kurt, Sevilay Dursun, Emre Aykut ve Osman Ergündoğar hakkında tekrardan dosya hazırlayıp İl’e göndereceği öğrenildi.Ancak Buca'da kulislerde 
Kurt, Dursun, Aykut ve Gündoğar'ın kınama cezası almaları halinde partiden istifa edecekleri öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.