Dolar 34,1176
%-0.04
Euro 38,0824
%0.16
Altın 2.913,860
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da gecikmeli barış: Durak'tan Karaege'ye ziyaret

CHP Karşıyaka'da gecikmeli barış: Durak'tan Karaege'ye ziyaret

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, meclis üyelerinin de katılımıyla ilçe başkanı Karaege’yi makamında ziyaret etti. Kongre sonrası özellikle sosyal medya üzerinden parti içinden gelen tepkiler nedeniyle ilçeye mesafe koyan Durak yaklaşık iki aylık gecikmeli ziyaretin sebebini, “Çeşitli yerlerde resimlerin üzerine sigara söndürmeler yapıldı. Bir takım yanlışlardan dolayı geri durduk” diyerek açıkladı. Sosyal medya üzerinden parti içinden kendisine hakaret derecesinde eleştiriler geldiğini belirten Durak, “Bir şey söylerken dilin kemiği olmayabilir ama laflarımızın getirdiklerine dikkat etmeliyiz. Seçilmiş kadrolara sahip çıkmamız gerek” dedi. Durak zaman zaman Büyükşehir’e karşı yaptığı çıkışların Kocaoğlu’na yönelik olmadığının altını çizerken, “Biz bazen sesimizi yükseltiyoruz ama Aziz Başkanı kast etmiyoruz. Bizim çıkışımız bürokrasiye ve bürokratik engellere” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 17:57
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP eski Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrası yaşanan olağanüstü kongre sürecini sancılı geçiren CHP Karşıyaka’da İlçe Başkanı seçilen Dr. Ali Karaege ve kongrede belediye meclis üyesi Nurşen Balcı’yı ‘kurucu ilçe başkanı’ sıfatıyla destekleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak arasında ‘barış’ gecikmelide olsa gerçekleşti.

YANLIŞLARDAN DOLAYI GERİ DURDUK
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, meclis üyelerinin de katılımıyla ilçe başkanı Karaege’yi makamında ziyaret etti. Kongre sonrası özellikle sosyal medya üzerinden parti içinden gelen tepkiler nedeniyle ilçeye mesafe koyan, Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in Şubat ayında ilçeye yaptığı ziyarete katılmayarak Keskin’in eleştirilerine maruz kalan başkan Durak, yaklaşık iki aylık gecikmeli ziyareti, “ Kongre sonrası kişisel ufak hesaplar içinde koşanlar oldu.Çeşitli yerlerde resimlerin üzerine sigara söndürmeler yapıldı. Bir takım yanlışlardan dolayı geri durduk” diyerek açıkladı.



“ENAYİMİYİM” DİYORLARDI
CHP’nin Karşıyaka’da kurucu ilçe başkanı olduğunun altını çizen Başkan Durak, CHP’nin kendisinin bir yuvası ailesi gibi olduğunu dile getirirken partinin ilçede geldiği noktada emeğinin büyük olduğunu dile getirdi şunları söyledi; “Partimi buraya getirene kadar çok çalıştım. 92’de parti tekrar açıldığında örgütü kurabilmek kolay değildi. Kapı kapı dolaştık. Aday bulmaya çalışıyorsunuz teklif ediyorsunuz “enayimiyim” diyorlardı. Tüm bunlar sonrasında CHP Karşıyaka’da bu günlere geldi. Umarım iktidara geliriz. İktidar olamadan yerel yönetimde önde olmak bir ifade etmiyor. Benim ya da başka birinin belediye başkanı olması önemli değil. Arkadaşlarımız eğer bu çalışmaların içerisinde olursa bizi mutlu ederler”

“CHP’Lİ TÜM ARKADAŞLARIM BAŞLARI DİK GEZİYORSA…”
Geçtiğimiz sene Ocak ayında yapılan delege seçimlerine müdahil olmadığını bir yılda yapılan iki kongreye de müdahil olmadığını hatırlatan Durak ilçe örgütüne adeta mesaj verdiği konuşmasında şunları söyledi; “Kongrelerde sadece yönetimleri destekleyeceğimi ifade ettim. Son ilçe kongresi sonrası yaşananlar şık olmadı. Arzu ettiğimiz bazı şeyler gerçekleşmedi. İl Başkanımızla sürekli diyalog içindeydik. Parti içinde farklılıklar olabiliyor. Farklı görüşler duruşlar sergilenebiliyor. Diliyorum partideki arkadaşlarımız bunun bilincinde belediye başkanına sahip çıkarlar. Burada söylenen şeylerin dedikoduların farklı bir şekilde dışarı çıkmamasını sağlarlar. CHP’li tüm arkadaşlarım başları dik geziyorsa bunda meclis üyelerinin ve belediyenin büyük rolü var. Geldiğimizdeki oy oranını arttırdık. Bu konuda ve saha çalışmalarında seçilmiş kendi kadrolarımıza sahip çıkmamız gerek. Hangi arkadaşımıza karşı en ufak bir ifade kullanırsa bu partimizi bağlar. Bir şey söylerken dilin kemiği olmayabilir ama laflarımızın getirdiklerine dikkat etmeliyiz. Seçilmiş kadrolara sahip çıkmamız gerek. Belediye başkanı ya da ilçe başkanı ne söylerse partinin tamamını etkiyor, dikkatli olmalıyız. Her arkadaşımız özveri ile gönüllü olarak çalışıyor, herkes bizim için çok önemli. Biz birbirimizi sevmeyebiliriz ama akraba kardeşlik içerisinde duygu içerisinde bu çalışmaları sürdürmek zorundayız. Birbirimize daha yakın durmamız gerekiyor”



“SAYGI DUYDUĞUM BİR İLÇEYLE ÇALIŞMAK İSTERİM”
Sosyal medya üzerinden kendisine hakaret eden partililerin olduğunu söyleyen Durak, “ Kim yapıyorsa kendine yapar. Bunlar partiye karşı yapılan haksızlıklardır. Arkadaşlarımızın çok dikkatli olması ve sonuçlarını düşünmesi gerekiyor. Aday adaylarımız olabilir. Yarışı seviyeli götürdükçe sorun yok. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem de buradayız, devam etmeye de hazırız. Amacımız bu birlikteliği ve başarıyı arttırarak iktidar olmak. Tüm bunları yaparken saygı duyduğum bir ilçe yönetimi ile çalışmak isterim. Birbirimizi kırdığımızı düşünmüyorum. İlçe başkanımızla daha önceden de birlikte çalıştık. Bugün de kendisi bizim ilçe başkanımız ve önemli bir görevde” dedi.

BÖLÜNME SÜRECİNE DEĞİNDİ
2009 yerel seçimleri sürecinde Bayraklı’nın bölünmesiyle ortaya çıkan sıkıntılara da değinen Durak, “ bölünme bizi de etkiledi. O günlerde biz işçi olayında geri durmadık.Parti içerisine sızmış özellikle belediye içinde kucağımızda bulduğumuz yapılar ve sendikaların yönetimlerinde bireysel yapılan yanlışlar bizi sıkıntıya soktu. Bazı partili arkadaşlarımız da onlara güç vererek oyuna geldiler. Daha sonra sendika gelip bizden özür diledi ve yaşananlar Karşıyaka’nın kaybı oldu. Kadromuzda 500-600 kişi fazla olmasına rağmen işsizliği aşmaya çalışıyoruz. Borcumuz olmaması da önemlidir. Aldığımız her kuruşu dikkatle değerlendiriyor ve onu değerlendiriyoruz” dedi.

KOCAOĞLU’NA DEĞİL BÜROKRASİYE
Durak’ın ziyarette gerçekleştirdiği konuşmasındaki en sürpriz bölüm ise Büyükşehir bürokrasisi ekseninde söylediği sözler oldu.Zaman zaman yaptığı çıkışla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla karşı karşıya geldiği yönünde bir algının olduğunu ancak eleştirilerinde bürokrasiyi kast ettiğini söyleyen Durak, “ Büyükşehir’in başında bir ağabeyimiz var. Bürokrasiyi kucağımızda bulduk. Bürokrasiyi biz değiştiremeyiz… Önümüzde bir yaş haddi ve memuriyet durumu var. 65 yaşına gelmeden emekli olunmuyor…Büyükşehir’de 5 yapı var Özfatura yapısı… Çakmur yapısı… Piriştina yapısı…Kocaoğlu’nun oluşturmaya çalıştığı yapı ve küsenlerin oluşturduğu yapı…Çalışan yapısı ne kadar dediğinizde adam bulamıyorsanız. Büyükşehir’de son yıllarda bozulma var. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Aziz Başkan’da bu sıkıntıyı yaşıyor. Bu süreci yaşamamak lazım. Bizler hep beraber destek olmaya çalışıyoruz. Biz bazen sesimizi yükseltiyoruz ama Aziz Başkanı kast etmiyoruz. Bizim zaman zaman çıkışımız bürokrasiye ve bürokratik engellere… 5216 ve 5393 sayılı yasayadır söylediklerimiz. Bu yasanın düzeltilmesi lazım. Çarşıdaki ve sahildeki işgal bana ait değil. Sokaklar dahil bize ait değil. Bunu vatandaş bilmiyor. Mavişehir’de su basıyor biz uğraşıyoruz.Hepsi alt yapı olarak Büyükşehir’e ait.Yapıyoruz suçlanan yine biziz.. Benim yetkilerim oraya gitmiş. Cadde sokaklar elimizden alındı… İmar yetkimiz yok. Bir alanı alıp değiştirmemiz de söz konusu değil” ifadelerini kullandı.



“DEVAMLI SORUŞTURMA ALTINDAYIZ”
Marina, stat ve kentsel dönüşüm konusunu hükümet tarafından bekletildiklerini gündeme getiren Durak, “Yaşanan sıkıntılar sonrası çamur devamlı bize atılıyor. Sosyal tesislerimizi oldukça yüksek maliyetlerle kira ödüyoruz ve ayakta tutuyoruz.Bunu vatandaş biliyor m? Biz sosyal tesisleri vatandaş için ayakta tutuyoruz. Bizim gelmemizden önce yasal hükümlülükleri yapılmamış. Biz geldikten sonra 100’ün üstünde soruşturma geçirdik. Her evrakımızın didik didik inceleniyor. Devamlı soruşturma altındayız. Üzerimizde müthiş bir baskı var. İki lamba eksik yapılmış zimmet çıkarılıyor. Fazlalıkları görmüyorlar eksik diye soruşturma yapıyorlar. Bunları yaşıyoruz. Her çaktığımız çivinin bir sorumluluğu var” dedi.

KARAEGE: ÜÇÜNCÜYÜ DE KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
3 yıl meclis üyeliği yaptığı dönemde 
Belediye Başkanı Cevat Durak'la beraber çalışma imkanı bulduklarını ifade eden Karaege ise şunları söyledi; “ Birlik beraberlik içerisinde daha önceden çalıştık. Seçim süreciydi geldi geçti. Olanları orada bıraktık. Bugün burada olması bunu da gösterir. Seçim yarışları geride kalmalı. Sıkıntıları ileriye taşırsak bizi parçalamak isteyenlere ve diğer partilere imkan vermiş oluruz. CHP’de çatışma ayrılma bekleyenler bunun yanılgısı içerisinde olduklarını görmeli. CHP bir mozaik gibi…İktidara gelme yolunda birleşiyoruz. Parti içinde zaman fikir ayrılıkları ve farklılıklar olabilir. Hep birlikte çalışarak iktidar olmalıyız. Karşıyaka’da belediye meclis üyelerinin de katkılarıyla güzel eserler kazandırılıyor ilçeye… Kendilerine başarılı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Belediye başkanımız zaten 10 yıldır başarısı ile iki kez halkın takdirini kazandı. Herhalde üçüncüyü de kazanacağını düşünüyorum. Biz belediye başkanımıza en ufak bir toz dahi kondurmayız. Mahalle toplantılarımızda da bunu yaptık.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.