Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKP'li Hamza Dağ: 'Hala kanalizasyonsuz köylerimiz bulunuyor'

AKP'li Hamza Dağ: "Hala kanalizasyonsuz köylerimiz bulunuyor"

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, hafta sonunu Kemalpaşa’nın köylerinde geçirerek, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. 6-7 köy gezdiğini, bunların 5'inde kanalizasyon olmadığını ifade eden DAĞ, “bu köyler 8 yıldırBüyükşehir Belediyesi'ne bağlı ve 8 yılda kayda değer hiçbir hizmet alamadığını görüyoruz.Daha da acı olanı ise gezmiş olduğumuz köylerin tamamında Akparti’nin CHP’den daha fazla oy alması nedeniyle köylülerin ayrımcılığa uğradıklarını ifade etmeleridir.”dedi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 13:54
İZMİR-  Hamza DAĞ yaptığı konuşmada;“Çambel köyü ziyareti sonrası DSİ’nin borularını gördük, bu DSİ’nin Gediz nehrinin suyunu getirmek için çalışmaya devam ettiğini gösteriyor. Büyükşehir ise henüz ihaleyi dahi yapamadı.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu işin kolayını bulmuş. 'Hükümet engelliyor hizmet üretemiyorum. Onun için İzmirliye hak ettiği hizmeti veremiyorum' diyor, bahane üretiyor. İzmir'in hak ettiği belediyecilik hizmetini alacak projeleri nerededir. Türkiye çağ atlarken, bütün kentlerimizin hizmet ve yatırımlarla çağdaş kentler haline geldiğini görüyoruz. İzmir'i beceriksizlikleri ile yönetememenin sorumluluğunu hükümete atan bir belediye ile karşı karşıyayız. Kaçıncı yüzyıldayız, hala kanalizasyon bulunmayan köyümüz var” dedi.

BAHANE ÜRETİLİYOR
Her beceriksizliklerinde, her yanlışlarında acaba biz nerede yanlış yaptık deme erdemini göstermek yerine, suçlu arama yolunu seçen Büyükşehir yönetiminin artık bahane aramaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen DAĞ, "Daha doğru dürüst ihale yapamıyorlar. Sonra KİK'i suçlayıp bizi engelliyorlar diyerek sorunu görmezden geliyorlar" diye konuştu. Büyükşehir'in 9 yılda metro için 500 milyon lira harcadığını, yine de sonucun kent için hezimet olduğunu ifade eden DAĞ, "Havaya giden milyonlar ve kaybedilen zaman 9 yılın en büyük hezimetidir. Körfez'den daha fazla yararlanmak için iç ve dış Körfez'de yeni iskeleler yapılması konuşulmuş ama bırakın yeni iskeleyi, eskisinin bile bakım ve onarımı yapılmamıştır. Kocaoğlu, hafta sonu yapılamayan ve geciktirildiğini iddia ettiği konuları 12 başlıkta toplamış. Burada 'Çamur kurutma yapımında 10 ay geciktirildik' diyor. Sen 12 yıl önce hizmete soktuğun tesisin çamurunu Körfez'e akıtmışsın, oradan elektrik enerjisi üretecek projeleri yapmamışsın. 10 ay geciktim diyerek kamuoyunun önüne çıkacaksın. İzmir Türkiye'nin yenilenebilir enerji konusunda en büyük potansiyele sahip üçüncü kenti. Ancak mevcut yönetimin potansiyeli değerlendirmeye niyeti bulunmamakta" şeklinde konuştu. Büyük düşünen vizyon sahibi İzmir'i hak ettiği hizmeti verecek AK belediyeciliğin kente geleceğine inandığını kaydeden Dağ, "Biz hiçbir zaman enkaz devraldık söylemine bürünmedik, başka güçler bizi engelliyor demedik. Bir zamanlar IMF'den borç alabilmek için bütün ekonomi programını IMF’ye göre şekillendiren bir Türkiye vardı. Ama bugün IMF’ye borcunu ödemiş, IMF’ye borç verme aşamasına gelmiş bir Türkiye var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.