Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,2190
%-0.07
Altın 2.935,460
%0.07
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’in adresi Kınık’tı

CHP İzmir’in adresi Kınık’tı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısını İzmir’in merkeze en uzak ilçesi Kınık’ta yaparak, başlattığı Kırsal harekatına devam etti.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 15:58
İZMİR-  Kınık’ta Belediye düğün salonun da yapılan toplantıya, İl başkanı Ali Engin ve Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra,CHP Kınık ilçe başkanı Mehmet Çetinkaya ve yönetimi, İl kadın kolları başkanı Özgün Utku, Kınıklı köy ve mahalle muhtarları ile Tarım ve hayvancılıkla ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Çetinkaya “İlçemiz artık Bütünşehir kapsamında Büyükşehir belediyesine bağlandı. 30 köy 2 beldemiz var. Son seçimlerde 8 bin 300 oy aldık şu anda da birinci durumdayız. İlçemizde parti içi eğitime büyük önem veriyoruz ilk eğitim aşamasını tamamladık ve geri dönüşlerini de almaya başladık. Genel Başkanımızın da çok önem verdiği Sandık ve alan görevlileri konusunda da çalışıyoruz. Sandık sorumlularımızın tamamı belirlendi, alan sorumlularımızın da çoğu tespit edildi ve vatandaşlarımız ile her gün birlikteyiz. Bundan önce uzak olduğunuz için çok hatırlanmayan bir ilçeydik ama Sayın il başkanımızın gelişiyle sık sık hatırlanır olduk. Bu toplantı içinde kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi


İlçe başkanının ardından konuşan, CHP İzmir il başkanı Ali Engin konuşmasında parti içi çalışmaların önemine değinirken, AKP’ye de göndermelerde bulundu. Ali Engin şunları söyledi.

Kimsenin Çıkarı Partinin Çıkarından Önemli Değildir

Çok önemli bir seçime gidiyoruz, bir yıldan az bir süremiz kaldı. 11 aydır görevdeyiz ve tüm kademelerimizle ciddi bir hazırlık içindeyiz. En çok önemi öncelikle partimizde birlik ve beraberliğe verdik. Vatandaşta partimizde tartışma görmek istemiyor. Partide yarış olabilir, rekabet olabilir ama hiçbir şey insanlarımızın ve partimizin çıkarlarından daha önde gelemez.

Kınık’ta yaptığımız bu toplantının birlik ve beraberliğimizin yanı sıra, çalışmaların yoğunlaşmasına da katkı sağlayacağına inanıyorum. İlçe başkanımızın dikkat çektiği gibi parti eğitimlerine büyük önem veriyoruz. İzmir olarak bu konuda en sağlıklı eğitimi veren, en çok eğitmen çıkaran il biziz.
Her üyemize büyük görev düşüyor ama sandık görevlilerimize biraz daha fazla iş düşüyor. Yakında yollayacağımız broşürlerle sandık sorumlularımızın komşu komşu, kapı kapı gezmesi ve köylüye, çitçiye, esnafa, kadınlara ve gençlere verdiğimiz değeri, onlar için yapacaklarımız anlatması gerekiyor.
Kınık’a çok önem veriyoruz, bu toplantıda bunun göstergesidir. Bizim için uzak diye bir yer yok, İnşallah bir ay içinde milletvekillerimizle birlikte Kınık’ın tüm köylerini kapsayan bir kırsal çalışma yapacağız. Köylüye ve köylümüze büyük değer veriyoruz. CHP iktidarı onlarla birlikte kurulacaktır. AKP’nin onlara çektirdiği reva gördüğü her sıkıntıyı inşallah biz çözeceğiz.

Parti çalışmalarında hiyerarşi çok önemlidir. Herkesin bilmesi gerekir ki, Partinin Kınık’taki başkanı ve  söz sahibi olan kişi ilçe başkanımız Mehmet Çetinkaya’ dır. Tüm ilçelerimiz için böyledir. Kınık gibi birçok yerde artık köy diye bir şey yok. AKP bütün köyleri kapattı mahalle yaptı. Türkiye’de sayısı 3 bin olan belde belediyelerinin yarısından fazlasını kapattı. Sözde, AKP artık yerinde yönetimi savunuyordu. Bu ne demek, köyde muhtar, belde de belediye başkanına yetki vereceğiz demek. Ama alan söyledikleri belde ve köyleri kapatmaları ile ortaya çıktı.

Barışa Değil, Başkanlık Sistemi Pazarlıklara Karşıyız.
Şimdiler de ise barış getireceğiz diye yalan yanlış, gizki saklı bir iş yapıyorlar. Bu ülkede herkes zaten barış istiyor. AKP yokken de bu millet barış ve huzur içinde yaşamak istiyordu, şimdide istiyor. Öyle bir propagandaya dönüştürdüler ki bu işi, sanki bugüne kadar kimse barış istememiş, bunun için uğraşmamış da bunu AKP akıl etmiş. Biz dahil kimse barışa karşı değil bu ülkede, karşı olduğumuz şey başkanlık sistemi için barışın kullanılmaya çalışılması, barış için gizli saklı, kimsenin haberi olmayan görüşmeler pazarlıklar yapılmasıdır.

Ekonomi de ki başarısızlıklarını size anlatmama gerek yok, zaten bu politikanın en büyük mağduru kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımız. AKP iktidarının yapması gereken yatırımlar İzmir’de Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimiz tarafından yapılıyor. İzmir bunu biliyor görüyor. CHP İzmir’de bunun için 30 ilçenin 28’inde iktidar. Biz AKP’den hizmet beklemekten çoktan vazgeçtik. Bizim yaptığımız hizmetleri engellemesinler, yani gölge etmesinler başka ihsan istemez.

İzmirli Bizi Bilir, Ödettirilmeye Çalışılan Bedeli Görüyor..
Bizler hem kendimizi hem İzmirli vatandaşlarımızı biliyoruz. Onlara hizmet götürmek için . Verdiğimiz çabayı bize ödettirilmeye çalışan bedelleri İzmir görüyor. Biz ne kadar halk rahat etsiz, hizmet alsın, İzmir’in malı, rantı İzmirlinin olsun diyorsak, AKP adeta “hayır o iş öyle olmaz önce rantı ben paylaştıracağım, İzmir’deki değerli arazileri, yeşil alanları, limanları ben pay edeceğim kime istersen ona vereceğim” diyor. Elbette bunu gören vatandaşta notunu da oyunu da ona göre veriyor.

İzmir’de ulaşımda en genç filo ile en ucuz toplu ulaşımı sağlayan bir büyükşehir belediyesine sahibiz. Ama AKP’liler hala ulaşımda sorun var diye mesnetsiz konuşmaya devam ediyor. Evet AKP’ye göre sorun var çünkü bu tüm ülkeye örnek olacak hizmeti CHP’li bir belediye veriyor ve bu onları rahatsız ediyor. İzmir’e sürekli bankları geliyor, duyduğumuz tek şey hamd olsun Türki’ye büyüyor, milli gelir 3 kat arttı. Hani nerde bu 3 kat artan gelir çok merak ediyorum. Milet bankalara boğazına kadar borçlandırılmış, çiftçi traktörünü tarlasını satmış, Esnaf vergi yükü altında eziliyor, öğrencinin cebinde harçlık yok ama hala yüzleri kızarmadan gelirimiz kat kat arttı diyorlar. İşte bunları Kınık’ta herkese anlatmamız lazım, sorun komşularınıza üç kat zenginleşmiş mi, refahı artmış mı.

Önce İzmirliye sonra kendimize güvendiğimiz için önümüzde ki yerel seçimlerde çok iddialıyız. Büyükşehir ile birlikte 30 ilçenin tamamında seçimleri kazanacağız hem yüzde 60’lar civarında oy alacağız. Elbette bunların gerçekleşmesi için Konak’ta da Kınık’ta da çok ama çok çalışmaya devam etmeliyiz. Hem partimizin iktidarı hem tüm çocuklarımızın, gençlerimizi huzur ve refah içinde yaşması için çalışalım. Başta da söylediğimi gibi Kınık bizim için çok önemli, her sıkıntınızda her ihtiyacınız olduğunda yanınızda olduğumuzu bilin. Sizde isteğim planlı çalışın ve birbirinize olan saygınızı hiç kaybetmeyin. El birliği ile yapılacak çalışmalarda göreceksiniz ki Kınık’ta kimse CHP’nin önünde duramayacaktır.

Toplantı sonrası, Kınık sokaklarında beraberindekilerle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İl başkanı Engin, vatandaşlarla da sık sık sohbet etti. Engin Kınık ziyaretinin sonunda köy muhtarları ile ayrı bir toplantıda bir araya geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.