Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı meclis toplantısına Başkan Karabağ iddialı konuştu

Bayraklı meclis toplantısına Başkan Karabağ iddialı konuştu

Bayraklı Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Hasan Karabağ başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısına Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın konuşması damga vurdu, Karabağ, “Pazar günü seçim olsa başkana oy verir misiniz yüzde 52.3’le evet çıktı. Hiçbir anket firmasına ‘benimle ilgili avantajlı bir rakam çıkarın’ demem. Bu anketlerin ortalamasında benim kişisel oyum, partimin oyuyla çakışmazsa ya da üzerine çıkmazsa aday olmam.” Dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2013 - 22:24
HABER SERVİSİ- Mecliste 2012 faaliyet raporu AK Parti’nin red oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi. Toplantıda AK Partili meclis üyeleri belediyenin icraatlarını sert sözlerle eleştirirken, CHP’ meclis üyeleri ise yapılanları savundu. 

Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanı Ali Aslan, Bayraklı belediyesi insan kaynakları planının olmadığını söyledi. Aslan ”Bizim belediyemiz de personel kriteri maalesef böyle. Bu da çok üzücü. Belediye başkanına makamından da cep telefonundan da 4 yıldır ulaşamıyorum. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ne zaman arasak ulaşabiliyoruz. Bu da halktan ne kadar kopuk bir belediye başkanı olduğunun kanıtıdır. Bu belediye yeni doğmuş bir çocuk gibi yola çıktı. Kasasında 7 milyon lirayla yola çıktı. 4 yıllık belediyenin gelir bütçesi 248 milyon, gider bütçesi 270 milyon. Belediye 4 yılda 23 milyon lira açık vermiş. Belediyenin yaptığı hiçbir şey yok. 2010’de personel gideri 14 milyon, 2012 16 milyon, 2012’de 21 milyon lira. 2010’de 35 milyon, 2011’de 48, 2012’de 52 milyon hizmet satın almışız. Bu artış nede? Bunun içinde yatırım yok. Belediye 2012’de 1 milyon 500 bin lira faiz ödemiş. Bizim böyle bir lüksümüz yok.  Yılbaşında dansöz oynatmaya para var ama fakir fukara yardımına para yok. Faaliyet raporu sürekli mazerete sığınan, ekonomik yönden iflas etmiş bir belediyenin itirafıdır” dedi. 

  

HAYAL DÜNYASINA GİRMEYİN

CHP Grup Başkanvekili Remzi Palabıyık, “hiçbir şey yapılmadı” şeklindeki eleştirileri yersiz olduğunu öne sürerek, “Bayraklı belediyesinin hizmetlerinden vatandaş oldukça memnun. Bu memnuniyetini de önümüzdeki sene yapılacak yerel seçimlerde göstereceklerine inanıyoruz. Bayraklı temizlik işlerinde örnek gösterilen bir belediye. Bayraklı belediyesi sizin kıskandığınız noktada şekilleniyor. Kıskandığınız için sesinizi yükseltiyorsunuz. Halk bizden memnun. Hayal dünyasına girmeyin” dedi.

 BÜTÇE 100 GERÇEKLEŞTİ

2012 bütçesinin yüzde 100 oranında gerçekleştiğini anlatan CHP Grup Sözcüsü Cindi Canpolat, “Yüzde 100’e yakın gerçekleşme oranıyla 2012 bütçesinin ne kadar gerçekçi olduğu ortaya çıkmıştır. Belediye hizmet binası malum sebeplerden dolayı gecikti. Ancak çalışmalar burada başladı. Yer teslimi yapıldı. Bayraklı gecekonduların yoğun olduğu bir ilçe. Hizmet ürütmek oldukça zor. Bütçemiz oranında kamulaştırmalar yapıyoruz. Hükümetimizin Bayraklı’da bir çalışma yapmasını beklerdik ancak 2009 yılından bugüne kadar bir çivi bile çakmadıkları ortada. Bayraklı Belediyesi 4 yılda 5 bin kişiye iş buldu. İzmirli bakanlar işsizliğin yoğun olduğu Bayraklı’dan kaç kişiye iş buldu'” dedi.

 ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Eleştirilere yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Anketler yaptırıyoruz. Mart ayında yaptırdığımız ankette Pazar günü seçim olsa başkana oy verir misiniz yüzde 52.3’le evet çıktı. Hiçbir anket firmasına ‘benimle ilgili avantajlı bir rakam çıkarın’ demem. Bu anketlerin ortalamasında benim kişisel oyum, partimin oyuyla çakışmazsa ya da üzerine çıkmazsa aday olmam. Bunu genel başkanıma da söyledim. En doğru kararı halkımız veriyor. Ne yapmak istediysek geri bırakılmış Bayraklı’ya hizmet için olmuştur. Gelirlerimiz diğer belediyelerle karşılaştırılamayacak kadar azdır. Mucizeler yaratmaya çalışıyoruz. Keşke hükümette burada yatırım yapsa da tarihlerini şaşırsa. Mal ve hizmet alımlarındaki artışla ilgili eleştiri geldi., Türkiye’nin en fazla taşerona, memuruna, kadrolu işçisine ücret veren belediyeyiz” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.