Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski başkanlardan Belge resti!

Eski başkanlardan Belge resti!

AK Parti’den istifa ederek CHP’ye katılacağı ileri sürülen meclis üyesi Emine Belge’nin CHP’ye geçeceği söylentileri CHP tarafında tepki ile karşılandı. Eski Başkanlar Belge’nin CHP’ye geçişine tepki gösterdi. Eski İlçe Başkanlarından Ayhan Güneş, “Örgütte çok zik zak yapan insanların partide işi yok. Belge’ye CHP’ye dönerse tepki koyarız.” Derken Belge’yi Başkanlığı döneminde üye yapmayan Ali Rıza Koçer ise, “Emine hanımın CHP’li duruşu yok. CHP’nin ilkeli duruşu yok. Etik kuralları yok onu bilirim onu söylerim. Bu neden ile Belge’nin CHP’de işi yok” diyerek tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2013 - 09:58
HABER SERVİSİ- AK Parti’den istifasından sonra AK Parti ilçe Başkanı Adnan Yılmaz ile yaşadığı polemik ile gündeme gelen meclis üyesi Emine Belge’nin CHP’ye geleceği söylentileri CHP cephesinde tepki ile karşılandı. Eski ilçe Başkanlarından Ayhan Güneş ve Ali Rıza Koçer, Belge’nin CHP’ye geçecekleri konusunda sert açıklamalar yaptı. Eski İlçe Başkanlarından Ayhan Güneş, “ Emine Belge CHP’ye geldi, ama üyelik başvurusu kabul edilmedi. Bu neden ile AK Partiye gitmek zorunda kaldı. Yaklaşık bir yıl sonra AK Parti’den istifa etti. AK Parti ilçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın ses kayıtlarını dinletmesini ben hoş bulmuyorum. İlçe Başkanı ile aralarında ne geçtiğini bilemem, ama bu yaşananlar doğru değil. Ayrıca İlçe Başkanı ile arasında yaşananları ben kamuoyunda açıklaması doğru bulmuyorum. Ben CHP’ye geri gelmesini ve yeniden dönmesini doğru bulmuyorum.

“BELGE PARTİ’YE DÖNERSE TAVIR KOYARIM”
Ve yeniden dönmesi kendisi için de doğru değil.CHP’nin onu kabul etmesi de bambaşka bir olay. Ben ilçe Başkanı olsaydım Belgenin yeniden partiye sönmesine izin vermezdim. Onu partiye kabul etmezdim. Eğer yeniden CHP’ye dönerse net konuşuyorum, tavır koyardım. Emine Belge iyi bir partili olsaydı kesinlikle AK Parti’ye gitmez bağımsız kalırdı. Benim açımdan partiye dönmesi kesinlikle kabul edilir bir şey değil. Emine Belge'nin partiye dönmesine kesinlikle karşıyım. Emine hanim giderken de yanlış yaptı, dönerken de aynı yanlışı yapıyor. İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in Emine Belge’yi partiye transfer ederse kesinlikle tepki koyarız. Ben doğru görmüyorum. Örgütte çok zik zak yapan insanların partide işi yok.”dedi

BEN ÜYE YAPMADIM
İlçe Başkanlığı döneminde Emine Belge’yi CHP’ye üyeliğini kabul etmeyen Ali Rıza Koçer, ise, “ Benim dönemimde doğru olmadığı için ben üyelik kaydını yapmadım. Çünkü Emine Belge grup kararına uymadığı için partiden atılacaktı. Ama parti üyesi olmadığı için bu cezayı almadı. O günü üye olmadığı için ihraç edilmemişti. O suçu işleyen birine gelip yeniden üye yapmak CHP’nin etik kurallarına aykırı bir durumdur. Emine Belge bugün olsa yine almam. Parti suçunu işlemiş birini partiye üye olarak kabul etmek parti suçudur. Ben Emine hanımın kişiliğine bir şey diyemem, Emine hanımı siyasi anlayışı kabul etmez. Parti örgütü de Emine hanımı kabul etmez. Parti içinde o kadar çok çalışan kadın üyelerimiz var. Onlar gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Ve emek veriyor.

“EMİNE HANIMIN CHP’YE BİR FAYDASI YOK”
Emine hanım seçimin son gününde Genç parti’den gelerek meclis üyesi olmuştu. Parti’ye faydası yok. O dönem bizim partiye almamızın nedeni siyasi ve ilkeli duruşunun olmamasından dolayı biz üyeliğini kabul etmedik. Yoksa Benim Emine hanımla bir sorum yok. Benim karşı duruşum CHP’de ilkeli olup olmama duruşumdu. Parti’nin kurallarına uymayan partide suç işleyen birini yeniden getirip partiye üye yapan yöneticiler parti suçu işlemiş olur. Eski bir ilçe Başkanı olarak bana sorarlarsa, CHP’ye üye yapmamaları gerekiyor. Zaten 5-6 ay sonra parti seçime giriyor. Bu neden ile bir kriz yaratmanın bir anlamı yok. Yönetimin şuna bakması lazım, bu insan CHP’ye yararlı mı değil m? Emine hanım CHP’nin siyasi görüşüne , Dünya görüşüne, siyasi kurallarına uyuyor mu uymuyor mu ona bakmak lazım. Emine hanımın CHP’li duruşu yok. CHP’nin ilkeli duruşu yok. Etik kuralları yok onu bilirim onu söylerim. Bu neden ile Belge’nin CHP’de işi yok” dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.