Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tanrıkulu'ndan İzmir salvoları

Tanrıkulu'ndan İzmir salvoları

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek yerel ve genele yönelik değerlendirmeler yaptı.Toplantıda MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da hazır bulundu.

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 12:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 3 günlük çalışma kapsamında İzmir’de parti teşkilatında yöneticilerle bir araya gelen MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 20 Nisan’da İzmir’de yapılacak olan Bayrak Mitingi kapsamında önemli bilgiler verdi, İzmirlileri Bayrak Mitingi’ne davet etti.Tanrıkulu yerel ve genele yönelik önemli açıklamalar yaptı.



İSRAİL’İN HEDEFİ DOĞALGAZ

İl Teşkilatı tarafından Bayrak Mitingi için düzenlenen koordinasyon çalışmalarına katılarak Ankara’da Genel Merkez ile ortak çalışma içerisine girdiklerini belirten Tanrıkulu ülke olarak bir çok alanda sıkıntılı günler yaşandığını özellikle ekonomik sahada zor bir dönemden geçildiğini ifade etti. Çözüm süresine ve İsrail’in özrüne ilişkin açıklamalar yapan Tanrıkulu, “ Terör örgütü ile yapılan pazarlıklar, İsrail’in özrünün perde arkası ve komşularımızla gerginleşen ilişkilerin yarattığı riskler de göz önüne alındığında önümüzdeki dönem sıkıntılarında artacağı ortaya çıkmaktadır.İsrail’in özrünün arkasında Akdeniz’de sağlanacak olan doğalgaz trafiğinin yönetimi yatmaktadır. İsrail’in esas hedefi Hafya kentine 130 kilometre mesafede bulunan 453 milyar metreküp doğalgaz rezervini ülkemiz üzerinden Akdeniz’e satmaktır. İsrail bizden resmi olarak özür dilemedi. Özür olayı tamamen özel görüşmelerden ibaret bir şey. Bunun devlet kayıtlarında resmi olarak karşılığı yoktur. Ve tamamen ekonomik ve ticari amaçlı bir özürdür” dedi.



MHP BAĞIMSIZLIĞIN SON KALESİ
Tanrıkulu İmralı görüşmeleri çerçevesi ve çözüm sürecine ilişkinse, “İlerleyen süreçte, ortada sorunların kalktığı bir ülke bulmak mümkün değil. Etnik kökenli saldırılar ülkeyi esir almış durumdadır. Milli ve manevi değerlerimiz tehlikede. Kan ve gözyaşı ile kurulmuş cumhuriyetimiz ve kurumları ciddi tehdit altında ve bu düzen bozulmaya çalışılıyor. Türkiye önemli bir dönemeçtedir. Biz bu ülkenin kurulduğu ruhu asla ve asla unutmayacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, bağımsızlığımızın son kalesi ve ülkenin de temel taşıdır. Ve bu parti değerlerimizin savunucusudur. Kuruluşlumuzdan bu yana 44 yıldır yaptığımız görevi sürdürmeye ve milli değerleri korumaya, onlara sahip çıkmaya, varoluş mücadelemize devam edeceğiz” sözleri ile eleştirisini dile getirdi.

İZMİR’İ KISKAÇTAN KURTARACAĞIZ
İzmir’in yerelde CHP, genel de AK Parti’nin kıskacı altında olduğunu savunan Tanrıkulu, “İzmir’i bu kıskacın altından çıkarmamız gerekiyor. Gelinen durum ortada. İzmir ilerleyemiyor. Yerel yöneticiler ve genel yöneticiler uyuyor, bu kent için gerekeni yapamıyor. 10 yıldır İzmir’i yöneten CHP’li yerel yönetimler yüzünden ekonomi ilerlemiyor. Ülkeyi yöneten iktidar da aynı durumda, ve milletvekilleri hiçbir şey üretmiyor. Bu durum rakamlarla da ortada. Biz hem mecliste hem de, il teşkilatında bu kent için birçok faaliyetin içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

İZMİR’İ ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞMASINLAR
Milletvekili Tanrıkulu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “İzmir’in irfanına” yönelik yaptığı ve büyük tepki toplayan sözlerine de eleştiri getirdi şunları söyledi “Kentimizde din tabanlı önemli tartışmalar yaşandı. İzmir’in inanışları ciddi anlamda sorgulandı. Hükümet ve Diyanet İzmir’in dindarlığını ve maneviyatını sorgulayana kadar, önce ülkede yaşanan yolsuzlukları araştırıp, bunları sorgulasınlar. İzmir’i ötekileştirmeye çalışmasınlar. Şimdi bir de TÜİK tarafından İzmir’in dini inanışları araştırılıyor. İktidarın İzmir’e bakışı asla ve asla değişmiyor. İzmir’e geçtiğimiz dönemde de söylenen bazı şeyler var. Bunlar kasıtlı bilerek ve isteyerek söylenen sözlerdir. İzmir’i mutasyona uğratmaya çalışıyorlar. Ancak tüm bu çalışmalar başarısız olacaktır”

KAÇAK ELEKTRİĞİN FATURASI İZMİR’E
Ahmet Kenan Tanrıkulu, ekonomik durum değerlendirmeleri sırasında önemli bir noktaya değinerek EPDK’yı (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) şu sözlerle eleştirdi; “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki kullanılan elektriğin kaçak ve kayıp bedellerini hepimiz ödüyoruz. Bu da herhalde paylaşımcı siyaset anlayışının bir örneği. EPDK, enerji piyasasında izlediği politikalarla vatandaşı zor durumda bırakmakla kalmadı, merkezi rant paylaşım kurumuna dönüştü. Doğu’daki kaçak elektriğin faturasını şimdiden sonra İzmirli vatandaşlar ödeyecek. Hepimizin faturaları hayırlı uğurlu olsun.”

HERKESİ ALSANCAK’A BEKLİYORUZ
Tanrıkulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bayrak bir milletin şerefidir” ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Her fert bir bayraktır” sözlerini hatırlatarak, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, her kesimi İzmir’deki Bayrak Mitingi’ne davet ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Alsancak’a bekliyoruz” dedi. 20 Nisan’da yapılacak olan Bayrak Mitingi’nde İzmir’e ve İzmirliye önemli görevler düştüğünü de söyleyen Tanrıkulu, “Bize bayrağımıza yakışır bir miting düzenlemek ve o heyecanı tüm İzmir’e yaşatmak uygun düşer. Şimdiden bir duygu seli ve heyecan başladı. Umarız o gün 9 Eylül ruhunu meydanlara taşırız” diyerek sözlerine son verdi.

KARATAŞ: AL BAYRAKLA ALSANCAK’TA BULUŞALIM
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, “Milli değerleri koru ve yaşat” adı altında düzlenmeye başlanan 9 mitingin ikincisi olan ve 20 Nisan tarihinde İzmir’de yapılacak olan Bayrak Mitingi’ne değinerek sözlerine başladı. Başkan Karataş; “İzmirli hemşerilerimize bir davetim var. MHP İl Teşkilatı olarak milli değerleri koruyan ve milli çıkarlara değer veren, İmralı sürecine tepki gösteren, milli konularda hassasiyeti olan ve bu gidişin milletimizin hayrına olmadığını düşünen tüm İzmirlileri 20 Nisan Cumartesi günü 15:00’de Bayrak Mitingi’ne bekliyoruz. Al bayrakla Alsancak’ta buluşalım. İzmir’in milli değerler konusunda gösterdiği hassasiyeti gözler önüne serelim ve coşku içinde muhteşem bir miting düzenleyelim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.