Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar İZELMAN işçilerine sahip çıktı

Çakar İZELMAN işçilerine sahip çıktı

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar İZELMAN işçilerinin durumunu mercek altına aldı. Çakar, "İZELMAN işçilerinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savundu

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 12:42
EGE POSTASI- AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar Büyükşehir Belediyesi'ni bu kez temizlik ihalesi üzerinden vurdu. "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 'Hizmet binalarında temizlik, bakım, ofis, yönetim ve denetim hizmetlerinde çalıştırmak üzere personel ihalesinin İZELMAN şirketinin verdiği tekliften sadece 221 TL daha düşük teklif verdiği için Zigana Hanoğlu ortak girişimine verilmesini doğru bulmamaktayım" diyen Kenan Çakar "Belediyede yıllardır bu işlerde çalışan ve tecrübe sahibi İZELMAN işçilerinin yaptığı işleri taşeron firma işçilerinin yapması mümkün değildir" dedi.

AK PARTİ'DEN CHP'Lİ BAŞKAN'A AĞIR ELEŞTİRİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



İZELMAN İŞÇİLERİ İŞSİZ KALABİLİR
"İZELMAN da yıllardır sendikalı olarak çalışan işçilerimiz işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya" olduğunu savunan Kenna Çakar "Taşeron firma her ne kadar biz bu işçileri çalıştıracağız dese de sendika güvencesinden mahrum olacak işçilerimiz hem iş garantisi hem de alacakları maaşlar düşeceğinden mağdur olacaklardır. Taşeron firmanın tek yetkilisi olduğunu söyleyerek açıklamalar yapan CHP’nin Ankara İl Genel Meclisi Üyesinin verdiği sözlü beyanların hiçbir garantisinin olmadığı açıkça bellidir. Ve asıl üzücü olan da CHP’li bir yetkilinin 650 işçimizin işsiz kalmasına sebep olacak işin içerisinde olmasıdır" dedi.

KOCAOĞLU'NUN AÇIKLAMASI TALİHSİZLİK
"Sayın Kocaoğlu’nun işçilerin tazminatları verilerek çıkarılacağı demeci de büyük bir talihsizliktir" sözleriyle tepki gösteren Çakar "Sayın Kocaoğlu’nu işçilerine sahip çıkmaya ve kamu hizmetinin sağlıklı yürütülmesi ve hizmetlerin aksamaması için ihaleyi iptal etmeye davet ediyorumSendikanın 650 işçimizin iş güvencesini garanti etmek ve işçilerimizin yanında olmak için yaptıklarını takip ediyoruz. Bu konuda sendika ve işçilerimizi destekliyoruz. Sendikanın bu mücadelesinde yılmadan devam etmesini umuyoruz. . İşçilerimizin sonuna kadar yanındayız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.