Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,2190
%-0.07
Altın 2.935,460
%0.07
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da Başkan Tatı'dan muhalifleri kızdıran suç duyurusu

Buca'da Başkan Tatı'dan muhalifleri kızdıran suç duyurusu

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Levent Köstem, Lokman Fazla, Rıza Zayıfoğlu, Mehmet Süne, Adem Erergin ve Mehmet Yıldırak hakkında 'muhalefet ederek kamuoyunu kendisi hakkında yanılttıkları gerekçesiyle ' suç duyurusunda bulundu. Olayın en ilginç tarafı, şikayete söz konusu olan telefon konuşmalarının 'ortam dinlemesiyle' elde edilmiş olması

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 11:55
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'yla muhaliflerin arasındaki ipler geriliyor. Başkan Tatı, kendisine karşı sert muhalefetiyle sivrilen CHP'li Meclis üyesi Levent Köstem'le, CHP'den ayrılıp bağımsız kalan Meclis üyeleri Lokman Fazla ve Rıza Zayıfoğlu, ayrıca Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen eski Buca CHP ilçe başkanlarından Mehmet Süne ve partili kimliğiyle tanınan Adem Erergin ve Mehmet Yıldırak hakkında suç duyurusunda bulundu.
Tatı'nın avukatları Meryem Kocabaş ve Alper Kocabaş tarafından yapılan suç duyurusunun ardından "gerçek dışı konuşmalarla muhalefet yaptıkları ve kamuoyunda Başkan Tatı'yı yıprattıkları gerekçesiyle" söz konusu kişiler karakola ifade vermeye çağırıldı.
Levent Köstem'in bu sabah saatlerinde Urla Karakolu'na giderek ifade verdiği, Rıza Zayıfoğlu'na da karakola ifade vermesi için çağrıda bulunulduğu öğrenildi.

ORTAM DİNLEMESİ YAPILMIŞ
Buca CHP kongresinden sonraki hafta içinde yaşanan bir olay, Başkan Tatı'nın suç duyurusuna dayanak teşkil ediyor. Haklarında suç duyurusunda bulunulan kişilere Türkiye Jokey Kulübü'nden aradığı söyleyen bir kadın telefon ediyor. Telefonda "Başkan tatı hakkında bir mail aldıklarını, bu mailde Tatı'nın suç teşkil eden işler yaptığı ve bu konuda bilgi alınacak kişiler olarak da Levent Köstem, Lokman Fazla, Rıza Zayıfoğlu, Mehmet Süne, Adem Erergin ve Mehmet Yıldırak'ın isimlerinin mailde yer aldığı' şeklinde bilgi verildi. Yine aynı konuşmada Başkan Tatı'nın su teşkil eden eylemleri hakkında ne bildikleri soruldu. Başkan Tatı'ya muhaliflikleriyle bilinen ve başta Buca Meclisi olmak üzere sayısız kez bunu kamuoyuna açık bir şekilde yapan kişilere sorulan bu sorunun TJK mensibi biri olduğunu söyleyen biri tarafından sorulması kadar, bu konuşmanın 'ortam dinlemesi' yapılarak suç duyurusuna zemin hazırlaması da olayı daha da ilginç hale getiren gelişme oldu.

ORTAM DİNLEMESİ YASA DIŞI
Urla Karakolu'na giderek konu hakkında ifade veren Leent Köstem, "avukatımla konuştum. Benim konuşmamın ortam dinlemesiyle kayıt altına alınması yasa dışı bir davranrıştır. O telefonda söylediklerimi başta meclis, her yerde zaten söylüyorum. Tatı'nın yapmak istediği çok açık. CHP Genel Merkezi'ne "bakın bunlar beni çalıştırmıyor diye gösterip yeniden aday olmanın peşinde. Sözde biz önce mail atıyor, o maile kendi ismimize yazdırıyor ve bizi arayanlara Başkan Tatı'yı kötülüyormuşuz. Bunların hepsi deli saçması" diyekonuştu.

O MAİLLERİ KİM ATIYOR'
Suç duyurusunda ismi geçen ve her an karakola konuyla ilgili ifade vermek için çağrılmayı bekleyen Lokman Fazla "beni TJK'dan arayan bayana da söyledim. Elimde belge olmadan hiç kimseyi yolsuzlukla suçlamam diye. Onun dışında Tatı hakkında eleştirilerimi zaten her yerde her zaman yapıyorum. Bence önce bu türden mailler atarak ortalığı karıştıranlar da, sonra bize karşı muhalefet ediliyor diye ortalığa çıkanlar da aynı kişiler" diye konuştu...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.