Dolar 34,1176
%-0.04
Euro 38,0824
%0.16
Altın 2.913,860
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Özel pazaryerleri yandaşa kıyak olmasın''

''Özel pazaryerleri yandaşa kıyak olmasın''

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Hamdin Erişeni ziyaret etti. Konak’ta bulunan oda binasında gerçekleşen ziyarette İl başkanı Engin’e, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç ve STK’lardan sorumlu il başkan yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 15:48
İZMİR - Ziyarette, pazarcı esnafının ekmek parasını kazanırken aynı zamanda bir kamu görevi yaptığını söyleyen Oda başkanı Hamdin Erişen,” Hiçbir Alışveriş merkezi, bugün aldığın malı paran yoksa haftaya ödersin demez. Ama pazarcı esnafı artık yıllardır adeta arkadaş olduğu semt sakinlerinin halinden anlar. Ürününü satar, vatandaşın durumuna göre gerekirse ‘bu hafta benden olsun veya önemli değil ücreti haftaya alırız’ der, fazla tartar verir ama asla eksik tartmaz. Bizler İzmir de tüm AVM’ ler ile rekabet edebiliriz, yeter ki eşit şartlar sağlansın. Halkın tercihi de bugüne kadar hep semt pazarlarından yana olmuştur. Daha önce 17 bin kayıtlı üyemiz varken son yasal düzenlemelerle getirilen kriterlerin ardından 5 bin üyeye düştük. Tüm üyelerimiz işini namusuyla yapar, her türlü yükümlülüğünü de yerine getirir. Tüm üyelerim adına Sayın il başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine bundan önce gösterdikleri ilgi ve bu ziyaret için çok teşekkür ediyorum. İnşallah beraberce daha birçok güzel işlere imza atarız” dedi. 
CHP İzmir il başkanı Ali Engin ise, vatandaşla sürekli iç içe olan, vatandaşın halinden anlayan pazarcı esnafının çok önemli bir iş yaptığını belirterek, pazarcıların hem belediyelere, hem devlete kazandırdıklarını ve aynı zamanda halkın taze ve sağlıklı gıda ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. Engin şunları söyledi.

Engin, AKP neye elini atsa, elimizdekini de kaybettik
AKP iktidarı bir dönem halkın pazarlarına da göz dikmişti. Şimdi oda başkanımızdan öğrendiğime göre Özel Pazaryerleri yasası askıya alınmış, umarım tamamen iptal edilir. Ne odaların, ne vatandaşın ne de pazarcı esnafının böyle bir isteği yokken insan düşünüyor, nereden çıktı bu özel pazaryerleri projesi diye. İster istemez de bu işin, birilerini zengin etmek veya yandaşa kıyak olsun diye mi yapıldığını soruyorsunuz. Özellikle İzmir’de belediyelerimiz son derece modern, çağın gereklerine uygun pazaryerleri yaptılar. Oda ile birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak örnek bir organizasyon sergiliyorlar ve herkese eşit muamele yapılıyor. AKP pazarcının da pazaryerlerinin de üstünden elini çeksin. Neye el atsalar krize dönüştürdüler, neyi yapacağız, daha çok kazanacağız deseler vatandaş elindekini de kaybetti. Gölge etmesinler başka ihsan istemez. Bu ziyarette bir kez daha gördük ki, pazarcı esnafı belediyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bu uyumda Pazarcılar Odamızın rolü çok büyük. Başta Sayın Hamdin Erişen olmak üzere tüm yönetimini ve esnafımızı canı gönülden kutluyorum. Bizden ne isterlerse elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha ifade ediyorum.

Akpınar’a doğum günü sürprizi
Ziyaretin sonunda bir de doğum günü sürprizi yaşandı. CHP il başkan yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın doğum günü olduğunu öğrenen Hamdin Erişen, Akpınar’ ın doğum gününü, üzerinde CHP yazan bir pasta ile kutladı.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.