Dolar 34,1538
%0.13
Euro 38,0533
%-0.3
Altın 2.922,400
%0.27
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den ortak akıl ortak ses için 125 soru ve yanıtı!

CHP İzmir’den ortak akıl ortak ses için 125 soru ve yanıtı!

İzmir’deki 10 bin 512 sandıkta üçer kişi şeklinde örgütlenen CHP İl Örgütü 31 bin 536 kişilik seçim ordusunu tam donanımlı hale getirmek için kolları sıvadı. CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu tarafından iki ayda hazırlanan 125 soru ve yanıtı sandık görevlilerine dağıtılacak. Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata projeye tam not verirken, soru ve yanıtlar daha sonra ülke genelinde de dağıtılacak.

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 12:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan yerel seçimler öncesi parti propagandasını yapmak için her sandıkta üç kişi görevlendirmeye başlarken CHP İzmir’de sandık görevlilerine yönelik önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. İzmir’deki 10 bin 512 sandıkta üçer kişi şeklinde örgütlenen İl Örgütü 31 bin 536 kişilik seçim ordusunu tam donanımlı hale getirecek. İlçelerde ev ziyaretlerine başlayacak olan sandık görevlilerinin ülkeyi ve kenti ilgilendiren tüm konularda bilgi sahibi olması, gelebilecek sorulara karşı net ve ortak bir cevap verebilmesi için CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu tarafından hazırlanan soru ve yanıtlarından oluşan metin sandık görevlilerine dağıtılacak.

7 BAŞLIK 125 SORU VE YANIT
CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu tarafından iki aylık çalışma sonunda hazırlanan metin kadın hakları ve kadına yönelik şiddet, genel siyaset, ulaşım, kentsel dönüşüm, emek ve emekliler,sağlık ile tarım başlıkları altında 125 soru ve yanıttan oluşuyor.

AYATA TAM NOT VERDİ
Sandık görevlilerinin seçimden önce görevli oldukları sandıkta oy kullanacak seçmeni ziyaret edecek olması nedeniyle tam donanımlı bilgiye sahip olmalarını sağlamak için hazırlanan sorular, genel merkezden de tam not aldı. Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata son projeye olumlu bakarken ilk olarak İzmir’de sandık görevlilerine dağıtılacak olan soru ve yanıtların önümüzdeki aylarda ülke genelinde sandık görevlilerine dağıtılması yönünde çalışma başlatacak.

“ÇARŞAFLI KADINA NEDEN ROZET TAKTINIZ'”
Sandık görevlilerine dağıtılacak olan metinde “çarşaflı kadına neden rozet taktınız'”, “Maddi durumum iyi olmadığı için avukat tutamıyorum. Ne yapmam gerekir'”, “İmralı ve çözüm süreci konusunda politikamız ve görüşlerimiz nelerdir '”, “Siyasal Partiler yasası değişmeli m? Ne düşünüyorsunuz'”, “Uludere’de 34 yurttaşımızın ölümünü nasıl değerlendiriyorsunuz '”, “Aile sigortası nasıl uygulanacaktır '”, “İZSU tarafından verilen suyun bedelinin düşürülmesi mümkün müdür '”, “İzmir- İstanbul Otoyolu ne zaman devreye girecek'”, “Afet yasasının içeriği nedir'”, “İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları nelerdir'”, “Tatil yapabiliyor musunu? En son tatilinizi ne zaman yaptınız'”, “Doktorlara saygımız sonsuz. Ancak, bir kısmı çok asık suratlı ve mutsuz. Neden '”, “Türkiye neden saman ithal ediyor'” ve “Çiftçilerin ekonomik örgütlenmesi nasıl olmalı'” gibi sorular yer alıyor.

ORTAK AKIL, ORTAK SES
Soru ve yanıtların CHP İzmir BYKP çalışma gruplarıyla birlikte büyük emek verilerek hazırlandığını ifade eden, CHP İzmir BYKP Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, “ Sandık sorumluları ev ziyaretlerine başlayacak. Ülke ve kent gündemine ilişkin ciddi konular mevcut... Titiz bir çalışmayla sorular ve cevapları anlaşılır bir dilde hazırlandı. Sandık görevlilerimiz karşılaşacakları soruşlar karşısında zorlanmayacak. Ortak akıl, ortak ses ve sandık sorumlularının bilinçlenmesi esas amacımız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.